Remedii naturiste / Puterea plantelor »

Ce afecțiuni ale pielii poți trata cu aloe vera

Autor: Cristina Popescu | 08 martie, 14:50 | 3 comentarii

Aloe vera este una dintre cele mai bune plante care tratează aproape orice tip de afecțiune. Aloe vera conţine 20 dintre cei 22 de aminoacizi existenţi în structura corpului uman, inclusiv şapte din cei opt aminoacizi esenţiali, care nu pot fi sintetizaţi de organism.


De asemenea, planta mai conţine: vitamina A (carotenul), cu efecte benefice asupra vederii, şi vitamine din complexul B, indispensabile în buna funcţionare a celulelor nervoase (aloe vera este singura plantă care conţine vitamina B12).

Aloe vera conţine vitamina C (protejează organismul împotriva infecţiilor şi a efectelor stresului) şi vitamina E (previne instalarea aterosclerozei şi are un rol benefic în prevenirea bolilor cardiovasculare).

Aloe vera conţine peste 20 de minerale, dintre care amintim calciul, potasiul, fosforul, fierul, sodiul, magneziul, zincul, toate implicate în buna funcţionare a sistemului muscular şi a celui nervos.

Iată cum te poți folosi de această plantă miraculoasă!

Veruci

Ai nevoie de o frunză proaspătă de aloe vera și ulei esențial de arbore de ceai. Pentru tratarea unei veruci, asocierea dintre aloe vera şi uleiul de arbore de ceai face adevărate minuni. Tamponează veruca, până la vindecare, de 3 ori pe zi, cu o bucată de vată îmbibată în suc de aloe vera, pe care turnaţi o singură picătură de ulei esenţial de ar­bore de ceai. Schimbă tamponul după fiecare utilizare.

Urticarie

Pentru a împiedica urticaria să se extindă, dar şi pentru a favoriza vindecarea ei, trebuie să aplici prin masaj pe zona respectivă miez proaspăt de aloe sau suc de aloe vera, care este la fel de eficient.

Tăieturi

Dacă te-ai zgâriat sau tăiat, sângerarea se oprește imediat cu aloe vera. Mai întâi se curăță rana cu apă, după care se se trece peste ea cu o frunză proas­pătă de plantă. Pulpa de aloe vera va forma pe rană un fel de peliculă protec­toare, împiedicând, astfel, sângerarea.

Psoriazis

Tratamentul psoriazisului cu aloe vera conţine 2 metode complementare. Pe de-o parte, se beau - de 3 ori pe zi - câte 15 ml de aloe vera, urcând, pro­gresiv, la 20 ml, dar tot de 3 ori pe zi. Pe de altă parte, se trece o bucată de frunză proaspătă de aloe vera peste zonele ce urmează a fi tratate.

Herpes bucal

De îndată ce simți primele mâncărimi sau iritații specifice apariției herpesului bucal, aplică puțin gel de aloe vera pe zona afectată. Aloe vera va stopa apariția herpesului.

Micoza piciorului

Tratamentul cu suc de aloe vera este extrem de eficient. Tamponează zonele afectate, de câteva ori pe zi, cu un tampon îmbibat în suc de aloe vera sau cu miez proaspăt de aloe vera. Continuă tratamentul până la o ameliorare evidentă a micozei. În completarea tratamentului, bea de 3 ori pe zi câte 20 de ml de suc de aloe vera.

Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Manuela | 09 martie 2016, 07:19
Avem 200 de carti din toate categoriile, la fiecare gasesti detalii despre ele. Pe linkul de mai jos ai lista de carti disponibile: http://www. epublishers. ro/claudiu-neacsu-collaborators/lista-carti-pentru-colaboratorii-dlui-claudiu-neacsu.html Daca doresti sa comanzi o carte sau mai multe, ma contactezi pe adresa de e-mail : [email protected]
Ai o reducere de 10 % la absolut toate cartile. Cum cumperi ? Plata se face ramburs la ridicarea coletului. Pentru a trimite o comanda ma contactezi cu urmatoarele date la email: [email protected] IMPORTANT : Nume si prenume,
Adresa,
Telefon,
E-mail,
Titlul cartii si pozitia ei in tabel,
Editura va trimite cartea prin curier.

2 Postat de: Negru Vasilica | 09 martie 2016, 08:09
Usor de castigat! Esti dornic sa castigi mai multi bani? Iti doresti chiar independenta financiara? Alatura-te acum echipei noastre si invata pas cu pas procedura simpla prin care poti ajunge la castiguri chiar si din prima luna, fara sa fie nevoie sa recrutezi oameni in retele, fara multe batai de cap! Trebuie doar sa ma contactezi cat mai repede la adresa mea de email:[email protected]
3 Postat de: Ela Grigore | 18 iunie 2017, 16:06
Suc aloe vera pur,pentru consum intern
http://bit.ly/2rQLg8T
ALoe vera pentru uz extern
http://bit.ly/2qLqKq7
Pentru procurarea produselor Forever,cu 15% discount,contactati-ne la [email protected]
Adauga un comentariu »