Actualitate »

Cât de periculos este consumul de alcool în sarcină

Autor: Alina Corneanu | 25 februarie, 12:30 | 0 comentarii

Consumul de alcool în timpul celor nouă de sarcină nu poate afecta doar sănătatea fătului, ci poate crește riscul ca generațiile următoare să sufere de alcoolism, atenționează oamenii de știință de la Universitatea Binghamton din SUA.


Articole similare:

 La aceste concluzii au ajuns specialiștii după ce au efectuat mai multe studii în laborator, pe cobai.

În primă fază, aceștia le-au dat cobailor să consume echivalentul unui pahar de vin pe zi, patru zile la rând, în timp ce femelele erau însărcinate între 17 și 20 de zile, perioadă comparabilă cu cel de-al doilea trimestru de sarcină la oameni.

După ce au născut, cercetătorii au realizat o serie de teste pe puii cobailor, atât în primele zile de viață, cât și după câteva luni de zile.

Astfel, rezultatele obținute au arătat că alcoolul consumat în sarcină nu dăunează doar fătului, și crește și predispoziția pentru alcoolism în cazul generațiilor următoare.

„Urmează să facem cercetări pe eșantionae mai mari, tocmai pentru a vedea cu exactitate ce impact poate avea consumul de alcool pe termen scurt, dar și lung“, a afirmat Nicole Cameron, unul dintre cercetătorii care au participat la studiu.

Concluziile cercetării au fost publicate în Jurnalul Medical „Alcoholism: Clinical and Experimental Research“.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »