Familia ta / Bebe »

Cât de importantă este gimnastica bebelușului

Autor: Ramona Liță | 19 mai, 14:00 | 0 comentarii

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că mișcare efectuată constant și de la o vârstă fragedă ajută la o dezvoltare armonioasă a întregului organism.


Când vine vorba de copilul tău să nu ai teama de a merge cu el la un kinetoterapeut să îi conceapă un program de exerciții pe care mai apoi să îl faci și tu cu el  acasă. Gimnastica, mișcarea nu îi este străină deoarece încă de la concepere bebelușul se află într-o mișcare continuă în burtica mamei.

După ce s-a născut, gimnatica face parte din educația și etapele benefice de creștere și dezvoltare armonioasă a celui mic.

Află mai multe despre primele zile din viața bebelușului tău AICI

Probabil că ai observat că are momente în care dă constant din mâini și din piciorușe, asta datorită faptului că imediat după naștere, bebelușul încă se mai crede în pântecul mamei. 

Poți să faci chiar din primele zile câteva mișcări blânde cu el, un masaj delicat după ce l-ai alăptat și l-ai curățat, poate să îl ajute să doarmă mai bine.

Din a treia lună poți face gimnastică cu el

Specialiștii sunt de părere că începând cu a treia lună poți să începi un program mai serios de gimnastică, deoarece acum musculatura lui îți va permite și niște mișcări mai ample.

Pentru început așează-l pe burtică, având grijă să îi susții picioarele. Asigură-te că în față are un obiect care să îi atragă atenția și ajută-l să ajungă la el. Poți să te folosești de flexia și extensia picioarelor, mișcările cunoscute sub denumirea de mișcarea bicicletei.

Ține cont întotdeauna de disponibilitatea bebelușului pentru că cel mai adesea nu va voi să facă mișcare, dar dacă îl observi bine dispus, profită la maxim de această ocazie, îi va face bine.

Din luna a patra gimnstica nu trebuie să lipsească

Acum este momentul în care să îl ajuți să își întărească musculatura pentru a fi pregătit pentru toate activitățile motrice ce urmează să le facă cum ar fi merșul de a bușilea și nu numai.

Poți să apelezi la apă, un mediu cunoscut lui, fie că folosești cada de băiță, fie că mergi cu el la un bazin special pentru bebeluși, mișcarea pentru el este vitală.

Ai grijă ca mișcarea să o facă întotdeauna înainte de a-i face băița deoarece după băiță va fi mai morocănos și va adormi mai repede.

Ține cont că începând cu a patra lună de viață va începe să se târaie după tot felul de obiecte ce îi atrag atenția, așa că ai un motiv în plus să nu uiți de gimnastica lui zilnică.

Această joacă a lui, să ajungă la tot felul de obiecte reprezintă o mișcare benefică atât pentru tine ca părinte cât și pentru el. Poți să profiți de curiozitatea lui și de pofta de mișcare și să faceți împreună niște mișcări mai ample și mai frumoase.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »