Sanatatea ta / Ce te doare »

Cât de gravă este apa la genunchi?

Autor: Elisabeta Şerban | 18 octombrie, 12:10 | 4 comentarii

Apa la genunchi poate apărea în urma loviturilor sau a bolilor reumatismale, iar lichidul care se strânge la nivelul articulaţiilor genunchiului poate duce la inflamaţii şi la dureri.


Cu toate acestea, un tratament adecvat poate rezolva complet acestă problemă. Declanşată de o serie de afecţiuni Există o serie de afecţiuni care determină apa la genunchi. Printre acestea se numără osteoartrita, artrita reumatoidă, guta şi pseudoguta. În plus, apa la genunchi mai poate apărea şi în cazul tumorilor şi chisturilor. Poate da dureri puternice Persoanele care au apă la genunci acuză dureri puternice în articulaţii. Genunchiul se umflă şi când are loc această acumulare de lichid, genunchiul devine tare la atingere. Daca această problemă a fost cauzată de un traumatism puternic apar şi vânătăi în jurul genunchiului. Ce teste poţi face Pentru a detecta exact cauzele apariţiei apei la genunchi, medicul poate prescrie câteva analize de specialitate: radiografie (pentru a se convinge că nu este vorba despre dislocări sau rupturi ale articulaţiilor sau dacă nu cumva este vorba despre artrită), artrocenteza (analiză prin care specialistul extrage cu seringa din lichid pentru a exclude cauzele unei infecţii), IRM (prin care se scanează, cu ajutorul rezonanţei magnetice şi se verifică dacă nu este vorba despre dislocări ale oaselor şi articulaţiilor), teste de sânge pentru a depista posibilele infecţii sau inflamaţii cauzate de artrită reumatoidă. Cum poţi preveni apa la genunchi În cazul persoanelor care practică sport şi sunt mai expuse traumatismelor li se recomandă purtarea echipamentelor speciale şi purtarea unei benzi elastice de jur împrejurul genunchiului. Şi persoanele obeze pot avea astfel de probleme din cauza kilogramelor care apasă pe articulaţii (este bine ca acestea să evite sporturile prea solicitante, cum ar fi aerobicul sau înotul). Odihna este şi ea primordială atunci când se doreşte prevenirea acestei probleme.

Terapia cu gheaţă poate fi de ajutor

În funcţie de afecţiunea declanşatoare şi de sfatul medicului se pune gheaţă pe genunchiul afectat, din patru în patru ore şi se ţine picioarul ridicat pe câteva perne. Gheaţa nu se aplică direct pe piele, ci pe un prosop gros pentru a proteja genunchiul. Medicul mai poate prescrie analgezice pentru diminuarea durerii. După vindecare, pacienţii pot fi sfătuiţi de medic să se recupereze cu ajutorul exerciţiilor care întăresc articulaţiile şi musculatura. În cazuri mai grave, când inflamaţia nu cedează, medicii recomandă pacienţilor injecţii cu corticoizi (substanţe antiinflamatoare) pentru tratarea inflamaţiei, dar şi aspirarea fluidului de la nivelul genunchiului în cazul infecţiilor.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Andrei | 27 noiembrie 2014, 17:35
cum se trateaza apa la genunchi naturist
2 Postat de: Gina | 05 aprilie 2015, 04:28
E posibil ca un copil de 18 luni sa aiba lichid la genunchi??care sunt motivele....
3 Postat de: Denisa | 11 iunie 2016, 20:08
Buna ziu, am si eu o problema la genunchiul drept, mai exact de o saptamana...nu m-am lovit absolut deloc, nu am depus un efort prea mare iar greutatea pe care o am este destul de ok.
Am fost la medic, mi-a recomandat anumite pastilute..faza este ca la inceput am vazut doar o vânãtaie dupa care a disparut, la doar cateva ore am început sa simt o usoara durere/arsura înãuntrul piciorului...si de atunci mai simt din cand in cand anumite arsuri si acum am vazut ca mi s-a umflat putin...ce pot face??

4 Postat de: Anonim | 30 octombrie 2017, 14:11
Pai eu fac handbal,si am făcut plonjon ,m-am lovit la genunchiup stâng deoarece la dreptul aveam genunchieră si la celalt nu,si la genunchiul stâng mi-a apărut o vânătaie care a dispărut dar inca ma doare genunchiul,si mama nu vrea sa ma duca la doctor ca mai intai vrea sa întrebe antrenorul daca am ceva ca mda antrenorul face de mai mult timp handbal si știe si el ce sunt cu loviturile astea dar nu cred ca își da seama ce am.
Adauga un comentariu »