Stil de viata&dieta / Ingrijire »

Cât de des trebuie să schimbi obiectele de îngrijire personală

Autor: Cristina Popescu | 07 martie, 17:45 | 2 comentarii

Cât de des îți schimbi periuța de dinți? Dar prosopul de baie? Știai că schimbarea așternuturilor este esențială pentru sănătatea noastră? În caz contrar, ne putem alege cu diferite alergii sau eczeme. Iar lista nu se oprește aici.


Periuța de dinți

Perii deteriorați ai periuței de dinți sunt reprezintă un indiciu clar că aceasta ar trebui înlocuită. De altfel, medicii stomatologi avertizează că folosirea unei periuțe de dinți uzate nu face decât să provoace tartar și contribuie la înmulțirea bacteriilor.

De asemenea, este recomandat ca periuța de dinți să fie neapărat schimbată în urma unei infecții virale, pentru a împiedica răspândirea virușilor.

Rimelul

Utilizarea aceluiași rimel mai mult de trei luni poate provoca o serie de probleme, cum ar fi erupții cutanate la nivelul pleoapei superioare, inflamarea ochilor, infecții fungice, mâncărime sau chiar pierderea genelor.

Buretele de corp

Buretele de corp sau lufa trebuie schimbate cel puțin la fel de des ca periuța de dinți, adică la maximum 3 luni. În caz contrar, ele pot provoca diferite erupții cutanate prin contactul frecvent cu bacteriile de la nivelul pielii și transpirația.

În cazul în care ai pielea sensibilă sau cu diferite afecțiuni, este indicat să eviți folosirea unui burete de corp, pentru a nu le agrava. De asemenea, lufa sau buretele se usucă întocmai prosopului de corp, adică într-un loc ferit de umiditate.

Prosopul

Prosopul de baie poate provoca iritații ale pielii și alergii, dacă nu este uscat și spălat corespunzător. În mod ideal, prosopul trebuie schimbat o dată la două zile și uscat bine la aer, întrucât umezeala atrage mucegaiul care, la rândul său, se impregnează în țesătura materialului și provoacă alergii.

De asemenea, mirosul corporal se ,,blochează'' de multe ori în prosop. Așadar, aruncă prosopul dacă acesta emite un miros suspect, deși l-ai spălat la o temperatură ridicată, sau dacă acesta este mult prea uzat.

Așternutul

Atracția diferitelor microorganisme către lenjeria de pat murdară vine de la faptul că în timpul somnului, de pe corp se desprind o mulțime de celule moarte, dar lenjeria absoarbe și transpirația sau alte uleiuri și lichide ale corpului în timpul nopții.

Un studiu recent britanic a demonstrat că mai mult din jumătate dintre britanici dorm în așternuturi murdare, iar dintre cele două sexe, s-a demonstrat că femeile sunt mai neglijente decât bărbații în ceea ce privește igiena locului de dormit.

Așadar, persoanele care nu se odihnesc cum trebuie, ar trebui să ia în considerare faptul că poate ar fi nevoie de schimbarea lenjeriei de pat mai des. Fețele de pernă, în special pe cele pe care dorm femeile, este de preferat să se schimbe foarte des, cel puțin o dată pe săptămână. Este important să adormim cu fețele curate, fără machiaj sau alte produse de peste zi, deoarece acumularea murdăriei poate da alergii, eczeme și coșuri.

De preferat este ca așternuturile albe să fie spălate la 90 de grade, cele colorate la 60 de grade și să fie călcate din când în când, astfel se elimină din microbi și microorganismele de lenjerie. Cei care suferă de diverse boli de piele ar fi ideal să calce mereu așternuturile.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Vasilica Florina | 08 martie 2016, 03:01
Câstigati bani din prima luna! 100-285 de euro lunar! Căutăm oameni serioşi care vor să muncească şi să câştige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima lună, într-o colaborare uşoară şi plăcută, în timpul liber sau full-time. Pentru mai multe informaţii, solicitaţi acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre. Trimiteţi un mail cu solicitarea “detalii” la adresa: [email protected]
2 Postat de: Negru Vasilica | 09 martie 2016, 08:16
Usor de castigat! Esti dornic sa castigi mai multi bani? Iti doresti chiar independenta financiara? Alatura-te acum echipei noastre si invata pas cu pas procedura simpla prin care poti ajunge la castiguri chiar si din prima luna, fara sa fie nevoie sa recrutezi oameni in retele, fara multe batai de cap! Trebuie doar sa ma contactezi cat mai repede la adresa mea de email:[email protected]
Adauga un comentariu »