Sanatatea ta / Ce te doare »

Care este poziția corectă pe scaun la birou

Autor: Maria Stoica | 07 ianuarie, 10:40 | 1 comentariu

Din ce în ce mai multe persoane, și vorbim și de foarte mulți tineri care sunt în această situație, se plâng de dureri acute de spate. Acest lucru nici nu ar trebui să ne mai mire. Petrecem multe ore la birou, iar mișcare nu mai facem aproape deloc. Acest tip de comportament duce la dureri, amorțeli și un spate încovoiat. Și asta și pentru că nu respectăm poziția corectă pe scaun la birou. 


Iată ce trebuie să ai în vedere ca să ieși din această situație sau, dacă nu te numeri printre ghinioniști, cum să nu ajungi aici.

Nu este chiar atât de greu de păstrat poziția corectă pe scaun la birou

În primul rând, pentru a avea o poziție corectă pe scaun la birou, trebuie ca atunci când stai jos, să cauți să te corectezi și să-ți îndrepți mereu spatele. La început vei mai uita, dar dacă vei face des acest lucru, va intra în obiceiurile tale să-ți îndrepți spatele din când în când. După ce ai făcut acest lucru, trebuie să îți sprijini coatele pe mânerele scaunului, iar palmele pe birou.

Mai trebuie să ai grijă de un aspect. Este cotul îndoit la 90°? Dacă constați că nu este așa, e clar că trebuie să modifici și înălțimea scaunului (dacă nu ai unul cu această funcție va trebuie să-l înlocuiești, calitatea acestuia contează foarte mult pentru a putea avea o poziție corectă pe scaun la birou). 

În plus, este esențial ca antebrațele să stea comode și drepte atunci când tastezi, și să nu fie ridicate. Hai că nu este atât de greu. Când îți vor intra în reflex toate aceste aspecte îți vei da seama cât este de ușor să ai o poziție corectă pe scaun la birou.

Poziția corectă pe scaun la birou trebuie păstrată tot timpul pentru a evita probleme grave la coloană

Poziția corectă pe scaun la birou o vei avea doar atunci când vei ține fundul lipit de spătar, iar partea inferioară a spatelui va fi puțin arcuită. Vei reuși acest lucru dacă la spate îți vei pune o pernuță sau un suport special pe care-l găsești în magazinele de specialitate.

De asemenea, trebuie să ai grijă ca genunchii să fie și ei îndoiți la 90°, iar tălpile trebuie ținute în întregime pe podea. Dacă nu se întâmplă acest lucru, înseamnă că înălțimea la care este fixat scaunul este incorectă și până nu vei remedia acest aspect nu vom putea spune că ai o poziție corectă pe scaun la birou.

Pe de altă parte, trebuie să ai în vedere ca atunci când vei avea brațele pe mânerele scaunului, umerii să nu fie încordați sau ridicați. Ei au nevoie să fie relaxați, coborâți, pentru a nu presa coloana sau gâtul, pentru a ține spatele drept, dar și pentru a avea o poziție corectă pe scaun la birou.

Este recomandat să te ridici de la birou puțin timp (și doar un minut) la fiecare 30 de minute și fă câteva mișcări.

Studiile au demonstrat că statul pe scaun ne scurtează viața, însă aceste câteva mici schimbări ale poziției pe scaun la birou ne poate îmbunătăți starea de sănătate.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Lorica | 06 ianuarie 2016, 23:56
CUM POTI SA FACI BANI PE NET

Cum poti sa faci bani pe net! Asa ceva nu poti rata! Un senzational curs care te invata cum poti sa faci bani pe net! Si e GRATUIT cursul! Inveti repede si usor, online, cum poti sa faci bani pe net! Incepe acum! Nu mai sta pe ganduri si cere informatii la adresa de email: [email protected]

Adauga un comentariu »