Actualitate »

Care este legătura dintre calciu și calitatea somnului

Autor: Alina Corneanu | 21 martie, 17:05 | 0 comentarii

Recunoscut pentru beneficiile pe care le aduce sănătății osoase, calciu joacă un rol important și când vine vorba de un somn odihnitor pe timpul nopții, arată rezultatele celui mai recent studiu în domeniu.


Articole similare:

Mai exact, specialiștii spun că somnul poate fi influențat în mare măsură de activitatea calciului la nivelul neuronilor. Astfel, nu numai că putem avea parte de o mai bună calitate a somnului, ci pe termen lung durata acestuia este reglată.

Rezultatele cercetării, publicate în Jurnalul Medical „Neuron“, contribuie la dezvoltarea de noi tratamente care să ajute în caz de tulburări de somn, cum este apneea în timpul somnului, afecțiune care este asociată cu apariția bolilor neurodegenerative.

În cadrul cercetării, specialiștii au testat în laborator efectele nivelul ridicat sau scăzut de calciu din organism în cazul a 21 de tipuri de cobai. 

După ce au verificat nivelul de calciu din sânge, cercetătorii au ajuns la concluzia că deficiența acestui mineral era asociată cu o calitate mai proastă a somnului.

„Deși somnul este o funcție psihologică fundamentală, mecanismele acestuia încă nu sunt cunoscute în totalitate. Este bine că am descoperit că mineralul (calciu) poate influența calitatea somnului. Ne vom folosi de aceste rezultate pentru a dezvolta noi tratamente, mai ales că tulburările de somn se numără printre problemele tot mai des întâlnite“, a precizat Hiroki Ueda, profesor la Universitatea din Tokyo, Japonia. 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »