Actualitate »

Când nu este bine să iei anticoncepționale

Autor: Alina Corneanu | 15 martie, 15:05 | 0 comentarii

Femeile supraponderale care iau pe periode mai lungi de timp anticoncepționale sunt mai predispuse accidentului vascular cerebral, atenționează oamenii de știință olandezi.


Articole similare:

Potrivit celei mai recente cercetări în domeniu, femeile care au indicele de masă corporală mai mare de 30 și folosesc contraceptive au un risc cu 30% mai ridicat de a a suferi de tromboză venoasă, spre deosebire de femeile care au o greutate normală.

Bine de știut este că numărul femeilor cu vârsta de până în 40 de ani care iau pe perioade mai lungi de timp anticoncepționale este destul de mare, la fel și riscurile aferente.

La aceste concluzii au ajuns specialiștii de la Universitatea din Amsterdam, Olanda după ce au analizat mai multe date despre femeile care obișnuiau să ia anticoncepționale, dar și legătura dintre acestea și excesul de greutate.

„Este indicat ca medicul ginecolog să țină cont de eventualele probleme de sănătate ale pacientei înainte de a recomanda contraceptive. Cu atât mai mult dacă pacienta este supraponderală, mai ales că există riscul de apariție a cheagurilor de sânge“, a afirmat Jonathan M. Coutinho, profesor în cadrul Universității din Amsterdam.

Rezultatele obținute în urma analizelor au mai evidențiat că femeile supraponderale și cele obeze care iau anticoncepționale pentru mai mult timp sunt predispuse și atacului vascular ischemic.  

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »