Viata sexuala / Contraceptie »

Când este nevoie de tratamentul cu ovule

Autor: Claudia Georgevici | 20 iulie, 08:15 | 12 comentarii | 81103 vizualizari

În cele mai multe cazuri, ovulele sunt prescrise pentru tratarea infecţiilor vaginale, însă ele pot fi folosite şi ca metodă contraceptivă. Află din articolul nostru când mai este indicat tratamentul cu ovule.


Articole similare:

Ovulele intravaginale sunt substanţe medicamentoase recomandate pentru tratamentul local în diverse infecţii ginecologice. Înainte de a recomanda tratamentul cu ovule, medicul va indica realizarea unor analize, precum secreţiile vaginale, antibiograma şi fungigrama.

Astfel, ovulele antifungice sunt indicate în tratarea micozelor vaginale, infecţii cauzate de ciuperci precum Candida Albicans (candidoza), care se manifestă prin iritaţie locală şi secreţii albicioase, urât mirositoare. De asemenea, ovulele sunt folosite şi în infecţiile bacteriene şi în cele parazitare (cum ar fi tricomoniaza).

Ovulele se introduc în vagin seara, înainte de culcare. În timpul tratamentului cu ovule, trebuie să se evite contactele sexuale, pentru că există pericolul reinfectării. În cazul infecţiilor vaginale, şi partenerul va urma tratament local cu anumite unguente. De asemenea, trebuie evitată administrarea ovulelor în perioada menstruală.

Oferă protecţie contra sarcinii

Dacă eşti în căutarea unei metode contraceptive, poţi lua în calcul şi ovulele spermicide. Acestea sunt indicate mai ales femeilor care, din diverse motive, nu pot lua anticoncepţionale orale sau nu pot folosi sterilet. De asemenea, ovulele contraceptive pot fi folosite după naştere sau în perioada alăptării. Acestea formează o spumă care distruge spermatozoizii şi se introduc înaintea contactului sexual.

Pentru că nu te feresc şi de bolile transmisibile sexual şi pentru că nu oferă o protecţie totală (siguranţa este de 75%), este indicat şi un alt contraceptiv, cum ar fi prezervativul. Ovulul contraceptiv se introduce cât mai adânc în vagin, cu aproape un sfert de oră înaintea actului sexual (este bine să faci asta în timp ce stai culcată).

Ovulul contraceptiv se dizolvă repede în vagin (în câteva minute) şi oferă protecţie contra sarcinii în jur de patru ore (ceea ce înseamnă că după această perioadă trebuie folosit un alt ovul dacă ai un alt contact sexual).

Timp de şase ore după raport, nu te spăla local, deoarece acţiunea spermicidă este anulată de săpun sau de gelul intim. În general, ovulele contraceptive sunt bine tolerate. Rar, poate apărea senzaţia de iritaţie.


Mai poţi citi şi:

 - Rezerva de ovule scade cu 90% până la 30 de ani

 - Homeopatia ginecologică, soluţie în infertilitate

 - Primul control ginecologic, indicat după începerea vieţii sexuale


Soluţie în uscăciunea vaginală

Mai ales în perioada de dinaintea menopauzei,  apare uscăciunea sau atrofia vaginală, din cauza scăderii nivelului estrogenului, hormon sexual implicat în menţinerea elasticităţii pereţilor vaginali. Această problemă mai poate apărea însă şi în sarcină, şi în unele afecţiuni ale ovarelor. Pe lângă senzaţia de mâncărime, atrofia vaginală îngreunează contactul sexual.

De ajutor în acest caz sunt ovulele cu estrogen, care trebuie administrate numai la recomandarea medicului. Pe piaţă mai există şi ovule pe bază de acid hialuronic, care au efect de hidratare şi de menţinere a elasticităţii vaginale.

Ce trebuie să mai ştii despre ovule

- Ovulele pot fi prescrise şi în cervicita cronică („rana pe col”).

- Există şi ovule care accentuează coagularea sângelui (hemostatice), care sunt folosite după unele intervenţii chirurgicale la nivelul colului uterin, cu scopul prevenirii hemoragiei.

- Ovulele cu progesteron pot fi recomandate şi în sarcină, pentru prevenirea avortului.

- Este posibil ca medicul să recomande ovule preparate în farmacii, după o anumită formulă.

Dr. Mitroi Dana Brînduşa, medic rezident Spitalul „Filantropia”, Bucureşti

Ovulele constituie o formă  de tratament în diferite afecţiuni precum infecţiile vaginale.

Recomandarea lor se face de către medicul ginecolog, în conformitate cu rezultatul analizei prelevate din secreţia vaginală.

Se recomandă evitarea folosirii ovulelor în perioada menstruaţiei şi repaus sexual pe parcursul tratamentului.

O altă formă de prezentare a ovulelor este cea de preparat hormonal, cu utilizare pe perioada sarcinii (susţinere progesteronică) sau în terapia de substituţie hormonală din menopauză (componentă estrogenică). 

INFO: Ovulele contraceptive se pot elibera fără reţetă şi costă câteva zeci de lei cutia.

Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Miha | 15 ianuarie 2013, 14:37
ce se intampla in momentul cand ai avut unul sau 2 contacte sexuale pe perioada tratamentului?
2 Postat de: Mary | 10 februarie 2013, 20:26
pentru o mica rana pe col ce tratament pot folosi ?
3 Postat de: Aurel | 14 octombrie 2014, 15:42
LOCURI DE MUNCA ABSOLUT SERIOASE!
Tot mai multi oameni lucreaza cu noi si sunt extrem de multumiti! Oferim pe loc contract legal! Primele castiguri au fost acordate! Avemdovada platii! NU e joc piramidal si NU e MLM ! Lucrati comod 3 ore pe zi ca operator online, si castigati 300 $ lunar! Daca doriti detalii, trimiteti textul "INFO" la adresa de email: kimble_the_best@yahoo.com
4 Postat de: Dana | 29 mai 2015, 12:49
Succesul vine prin aplicarea puterii, iar puterea e obținută prin cooperarea cu alte persoane. Asta scrie celebrul Napoleon Hill în cartea ”De la idee la bani”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: dana_tweety2002@yahoo.com
5 Postat de: Nelly | 29 mai 2015, 13:40
Cea mai apreciata oferta de lucru! Opriti-va aici, pentru ca veti gasi mereu si mereu aceasta oferta de lucru! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: nelly.sandu@yahoo.com
Pagina comentarii: 
Adauga un comentariu »