Sanatatea ta / Ce te doare »

Cancerul de sân poate fi prevenit. Iată cum!

Autor: Cristina Popescu | 16 februarie, 15:55 | 4 comentarii

Cancerul de sân este unul dintre cele mai răspândite tipuri de cancer la nivel mondial și afectează din ce în ce mai multe femei tinere, deși acest tip de maladie apare în special odată cu înaintarea în vârstă.


Această afecțiune se manifestă, cu precădere, la femeile care au trecut pragul de 40 de ani, motiv pentru care examinarea anuală a sânilor este cea mai eficientă metodă de prevenire a cancerului mamar.

Drept urmare, experții în sănătate recomandă femeilor să învețe să identifice simptomele acestui tip de cancer, mai ales că unele dintre ele sunt complet atipice.

,,Cancerul de sân este provocat de interacțiunea dintre gene, factori de țin de mediul înconjurător și de stilul de viață'', consideră Lester Barr, medic chirurg specializat în cadrul Genesis Breast Cancer Prevention din Marea Britanie.

Iată, așadar, ce schimbări în ceea ce privește stilul de viață poți face pentru a diminua șansele de apariție ale cancerului mamar!

Fii activă!

Experții în sănătate susțin că activitatea fizică reduce riscul de cancer de sân la femei, întrucât sportul diminuează numărul celulelor adipoase responsabile pentru eliberarea de hormoni, cum ar fi estrogenul și testosteronul, celule care ,,încurajează'' formarea tumorilor. Astfel, femeile ar trebui să aibă cel puțin 30 de minute de activitate fizică moderată zilnic.

Alăptează!

Femeile care își alăptează copiii cel puțin pentru o perioadă de un an în timpul vieții au șanse mai mici de a fi diagnosticate cu cancer mamar decât femeile care nu au alăptat niciodată.

Potrivit Fundației Mondiale de Cercetări în Cancer, femeile elimină în timpul alăptării celule și hormoni ce s-ar putea transforma mai târziu în tumori.

Mai puțin alcool!

Alcoolul băut în mod regulat crește șansele de apariție a cancerului de sân, așa că evită să bei zilnic și limitează-te la maximum 2 pahare din când în când.

Renunță la turele de noapte!

Un studiu danez susține că femeile care lucrează cel puțin trei ture de noapte într-o săptămână, timp de mai mult de șase ani, sunt de două ori mai predispuse să dezvolte cancer mamar.

Ai grijă la nivelul de colesterol!

Femeile care iau statine (medicamente care reduc nivelul de colesterol) pentru mai mult de un deceniu își dublează riscul de a dezvolta carcinom ductal invaziv, adică cel mai comun tip de cancer la sân, Fred Hutchinson Cancer Research Center. Totuși, consultă un medic înainte de a renunța la statine.

Evită chimicalele!

Renunță la alimentele și băuturile din conserve și evită să încălzești mâncarea în recipiente din plastic la cuptorul cu microunde, avertizează nutriționiștii. De asemenea, nu consuma carne gătită la temperaturi extreme (pe grătar, prin frigere sau prăjire).

Expune-te din când în când la soare!

Expunerea la lumină naturală este cea mai bună modalitate de a înmagazina Vitamina D, nutrient care diminuează riscul de cancer mamar, susțin cercetătorii canadieni. Astfel, testele de laborator arată că celulele din sân se pot converti în Vitamina D și apoi în hormoni cu proprietăți antitumorale.

Totuși, expunerea la soare se va face într-o manieră echilibrată, între orele recomandate de medici.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Rodica | 16 februarie 2016, 14:37
Nou! Castiguri imediate, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Avem pentru toate localitatile tarii o oferta exceptionala de colaborare in timpul liber sau full-time, la alegere, cu castiguri urgente, 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), chiar din prima luna. Cerem maxima seriozitate si dorinta de a castiga! Pentru mai multe detalii, contactati imediat unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email:[email protected]
2 Postat de: Gina | 18 februarie 2016, 19:30
Oportunitate relaxanta de castig! Niciodata nu a fost mai usor ca acum sa obtii castiguri suplimentare in timpul liber, intr-o colaborare deosebit de interesanta si profitabila! Iti faci cum vrei programul si nu ai nicio obligatie! Oferta este numai pentru oamenii foarte seriosi! Cere acum detalii mai multe la adresa mea de email: [email protected] cu textul ‘Info’

3 Postat de: Gina | 18 februarie 2016, 19:31
Oportunitate relaxanta de castig! Niciodata nu a fost mai usor ca acum sa obtii castiguri suplimentare in timpul liber, intr-o colaborare deosebit de interesanta si profitabila! Iti faci cum vrei programul si nu ai nicio obligatie! Oferta este numai pentru oamenii foarte seriosi! Cere acum detalii mai multe la adresa mea de email: [email protected] cu textul ‘Info’

4 Postat de: Comi | 26 februarie 2016, 07:49
Acum! Venituri imediate, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Avem nevoie urgent de oameni seriosi si interesati de o colaborare in timpul liber sau full-time, la alegere, pentru castiguri rapide, 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), chiar din prima luna! Cerem si oferim seriozitate totala! Pentru mai multe detalii trimiteti textul INFO la : [email protected]
Adauga un comentariu »