Stil de viata&dieta / Ingrijire »

Bicarbonatul de sodiu, secretul îngrijirii complete

Autor: Raluca Cocriş | 16 iunie, 13:50 | 9 comentarii

Este extrem de folositor în bucătărie şi a dovedit calităţi miraculoase şi la curăţenia generală. Dar bicarbonatul de sodiu este un ajutor de încredere și în îngrijirea pielii şi a unghiilor.


Unul dintre cele mai ieftine şi la-ndemână remedii cosmetice, bicarbonatul de sodiu poate să redea vitalitatea pielii, să prevină şi să lupte împotriva acneei.

Dacă ai puncte negre, tot bicarbonatul de sodiu te poate scăpa de ele. Ce mai! Nu trebuie să-ţi lipsească din casă. Iată câteva motive care să te convingă să foloseşti praful miraculos din plicul uitat într-un sertar.

Spală şi tonifiază

În fiecare dimineaţă, după ce te speli cu apă caldă pe faţă, gât şi decolteu aplică pe piele o pastă pe care o prepari din două linguriţe de bicarbonat de sodiu şi o linguriţă de apă caldă.

Cu mişcări circulare presează amestecul pe faţă, gât şi decolteu, şi după 5 minute clăteşte pielea tot cu apă caldă. Vei observa că aspectul tenului se va îmbunătăţi.

Exfoliază delicat

Bicarbonatul de sodiu poate să înlocuiască multe dintre produsele cosmetice care promit exfoliere şi curăţare eficiente.

Adaugă în loţiunea ta demachiantă o lingură de bicarbonat şi masează uşor faţa, pentru a îndepărta celulele moarte ale pielii.

Dacă ai tenul gras, mai poţi adăuga în demachiant şi două linguriţe de ovăz. Împreună cu bicarbonatul, ovăzul oferă o curăţare profundă şi lasă faţa netedă.


Mai poţi citi şi:

 - Ce miuni poate face bicarbonatul de sodiu pentru frumuseţea ta

 - Bicarbonatul tratează tusea şi arsurile la stomac

 - Bicarbonatul este benefic pentru rinichi


Hidratează călcâiele

Poţi utiliza bicarbonatul şi la îngrijirea picioarelor. Curăţă delicat unghiile şi înmoaie cuticulele, de asemenea îndepărtează bătăturile şi hidratează pielea călcâielor.

Amestecă o jumătate de ceaşcă de bicarbonat de sodiu cu 4 litri de apă caldă. Ţine picioarele în apă cel puţin o jumătate de oră.

Masează-le apoi cu o cremă grasă şi te vei bucura de o piele moale şi catifelată.

Îngrijeşte unghiile

Înainte să-ţi colorezi unghiile, scufundă pensula în bicarbonat de sodiu şi puţină apă şi aplică pe unghi şi cuticule, pentru o curăţare eficientă.

Te scapă de puncte negre

După ce îţi speli faţa cu apă călduţă, aplică pe ten o mască din două linguri de bicarbonat de sodiu şi una de apă. Timp de 10 minute masează faţa cu mişcări circulare, până simţi că ai acoperit toţi porii.

Pasta are dublu rol: previne apariţia acneei şi o tratează, şi îndepărtează punctele negre. După ce te clăteşti cu apă călduţă pe faţă, aplică apoi pe ten, gât şi decolteu o cremă nutritivă.

Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Buzu Alina | 04 februarie 2014, 20:26
Vax albinaAjuta ca o frectie la un picior de lemn...
2 Postat de: Aura Dajbog | 09 aprilie 2014, 18:32
Eu am folosit bicarbonatul de sodiu pentru calcai.

Pentru acnee am folosit un tratament cu creme pe baza de ulei 100% pur din arbore de ceai (tea tree oil) de la Thursday Plantation.

Tratamentul a fost foarte eficient, m-a scapat complet de acnee si de cosuri si il recomand mai departe
3 Postat de: Denisa | 14 aprilie 2014, 11:58
@Aura Dajbog: De unde ai cumparat Tea Tree Oil? Mi-ar fi de mare ajutor!
4 Postat de: Gaby | 21 februarie 2015, 18:06
CEA MAI ACCESIBILA OFERTA DE LUCRU
Cea mai accesibila oferta de lucru Suntem in continua extindere, cu mari perspective pt. perioada urmatoare! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pt. piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
5 Postat de: Negru Vasilica | 22 februarie 2015, 17:29
Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email:[email protected]
Pagina comentarii: 
Adauga un comentariu »