Stil de viata&dieta / Nutritie »

Berea întărește imunitatea și te ferește de bolile de inimă

Autor: Alina Corneanu | 15 martie, 14:00 | 0 comentarii

Nu puține sunt studiile care au arătat că un consum moderat de bere aduce numeroase beneficii sănătății. Mai exact, berea nu este doar o bună alternativă pentru rehidratare după efort fizic, ci reduce și riscul de apariție a ulcerului gastric.


Berea, în cantități moderate, poate să întărească imunitatea

Cu un conținut semnificativ de vitamine din tip B, precum vitaminele B6 și B9, atunci când este consumată cu moderație de către adulți sănătoși poate contribui la îmbunătățirea răspunsul sistemului imunitar al acestora la microorganisme responsabile de transmiterea bolilor infecțioase.

 „Cerealele reprezintă unul dintre ingredientele naturale de bază ale berii, transformând-o practic într-o sursă de vitamine pentru organism. Berea este bogată în special în vitaminele de tip B, cum sunt niacina, riboflavina (B2), piridoxina (B6) și acid folic (B9). Biodisponibilitatea acestor vitamine a fost confirmată în timp prin studii care au demonstrat o absorbţie ridicată a vitaminelor de tip B la introducerea consumului moderat de bere în dietă, acest fapt putând să contribuie la o rezistență sporită a sistemului imunitar“, spune Corina Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.  

Posibil aliat al sistemului osos

Sursă bogată de siliciu organic, element-cheie în procesul de creștere a densității minerale la nivelul structurii osoase, berea, consumată cu moderație, ar putea favoriza sănătatea sistemului osos.

Aceasta poate deveni chiar un posibil aliat în lupta cu osteoporoza, boală a sistemului scheletal caracterizată prin masa osoasă scăzută și deteriorarea țesuturilor osoase.

Protejază împotriva bolilor cardiovasculare

Consumul moderat de bere ar putea reduce riscul apariţiei afecţiunilor cardiovasculare. Acest fapt s-ar putea datora ingredientelor naturale din care este făcută berea și a cantității mici de sodiu pe care o conține, fiind cunoscută relația dintre creșterea tensiunii arteriale și consumul de alimente cu un înalt conținut de sare.

Consumi bere și ai mai puține probleme de memorie

Studii științifice au indicat faptul că un consum moderat de bere poate favoriza și procesele de memorare, asigurând încorporarea datelor recente în memoria pe termen lung.

Mai exact, eforturile de cercetare au evidențiat faptul că un consum moderat de bere ar putea permite o creștere a folosirii dinamice a tuturor resurselor de atenție ale sistemului nervos central.

Specialiștii atrag atenția că secretul pentru obținerea unor efecte benefice organismului constă în moderație, nutriţioniştii recomandând un consum de 330 ml în cazul femeilor și 660 ml în cazul bărbaților.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »