Remedii naturiste / Terapii complementare »

Beneficiile terapiei cu pietre

Autor: Raluca Cocriş | 23 iulie, 08:20 | 0 comentarii

Litoterapia foloseşte puterile binefăcătoare ale pietrelor pentru a ne reface echilibrul psihic şi energetic al corpului.


Cuvântul litoterapie vine din termenul grecesc „lithos“, care înseamnă piatră. Terapia utilizează pietrele minerale, semiprețioase și cristalele pentru a reduce sau a restabili frecvența vibrațiilor de la nivelul fiecărui organ din corp. Scopul terapiei este de a reface armonia în corp, echilibrul și starea de sănătate.

Litoterapia sau terapia cu pietre este cunoscută încă de pe vremea egiptenilor şi a romanilor, care îşi tratau fizicul şi psihicul cu pietre semipreţioase şi cristale. Din 1970, litoterapia a revenit în atenţia terapeuţilor datorită vibraţiilor energetice pe care pietrele le transferă corpului.

Specialiştii recomandă terapia cu pietre semipreţioase şi cu cristale şi în ameliorarea simptomelor unor afecţiuni fizice, cum sunt tulburările circulaţiei sangvine, inflamaţiile renale, durerile dentare şi problemele oculare.

Echilibrează energiile

Persoanele care apelează la terapia cu pietre minerale și prețioase își doresc fie să se încarce energetic, fie să reducă nivelul de energie din corp. Dacă pui pe o zonă dureroasă a corpului, piatra potrivită, tensiunea va dispărea, dar în timp.

Metoda folosită peste tot în lume este asemănătoare și constă în aplicarea pietrelor direct pe piele, în punctele cu probleme. În timpul ședinței de litoterapie, vibrațiile pietrelor circulă de-a lungul canalelor energetice și le deblochează, dacă e cazul. În funcție de afecțiune, specialistul recomandă frecvența și durata ședințelor de litoterapie.

Este bine de ştiut că înainte și după fiecare ședință cristalele se curăţă de energiile acumulate? Pentru asta se folosește sarea grunjoasă, de preferat cât mai proaspăt extrasă, ca să nu se piardă proprietățile de purificare.

Ştiai că poţi readuce energia pozitivă în casă așezând în diferite zone ale încăperii cristale cu efecte puternice de energizare, cum este ametistul?

Unele cristale atrag norocul și bogăția

Pietrele scumpe sunt apreciate încă din cele mai vechi timpuri şi au fost folosite pentru tot felul de probleme, cum sunt supărările ori suferinţele în dragoste. De pildă, safirul, opalul şi chihlimbarul puteau atrage norocul, bogăţia, misterul. Regii antici purtau pandantive, inele şi coroane împodobite cu pietre viu colorate, aducătoare de noroc.

Agatele erau considerate de egipteni şi romani cele mai norocoase pietre dintre toate, şi le purtau întotdeauna când plecau la luptă. Carnalina roşie este considerată piatra fertilităţii în rândul popoarelor arabe.

Despre safir se spune că îşi schimbă culoarea în funcţie de dispoziţia celui care o poartă şi este considerată piatra dragostei şi a fidelităţii. Opalul se regăsea în coroanele şi inelele regilor, pentru că se credea că atrage bogăţia şi succesul. Jadul simbolizează apreciere şi recunoştinţă atunci când e oferită unei persoane, iar chihlimbarul era considerat un adevărat „magnet“ al bogăţiilor.


Mai poţi citi şi:

 - Descoperă beneficiile aromoterapiei

 - Dureri? Le poţi trata cu electroterapie!


Ştiai că...
... mayașii puneau diagnostic și tratau unele afecțiuni pornind de la informații oferite de cristale și pietre „magice“?


Nicoleta Magargiu
Specialist în terapii cu pietre de jad și raze infraroşii
Casa Jad, BucureştiJadul, piatra rinichilor


Chinezii folosesc jadul de peste 5.000 de ani pentru ceea ce ei au numit „puterile sale magice“ asupra calculilor renali. În secolul XX, măsurătorile științifice au arătat că jadul are puteri terapeutice, datorită mineralelor din compoziție care rezonează cu mineralele din corpul nostru, rezultând o dinamizare a acestora din urmă.

Prin acest efect de rezonanță, jadul echilibrează mineralele din corp și ajută la o absorbție a lor, când este nevoie sau, dimpotrivă, la o eliminare când sunt în exces. Terapia cu jad contribuie la eliminarea calculilor renali (nisip și pietre la rinichi), echilibrează hormonal, stimulează circulația sangvină, calmează și combate insomniile.

Femeilor însărcinate, persoanelor cu osteoporoză, cu inflamații ori cu hipertensiune le este contraindicată metoda, pentru că pietrele se încălzesc și produc dilatație.

Info plus:
Centre de litoterapie şi masaje cu pietre calde

1.    Centrul Relax Art, Str. 23 August, nr.3B, Târgu-Jiu, telefon: 0724-315.079
2.    Cabinet de Terapii Complementare, Str. Ştefan Odobleja, bl A 13, Craiova, telefon: 0768-245.225
3.    Centrul de sănătate Sfântul Iosif, Str. Popa Petre nr. 28, sector 2, Bucureşti, telefon: 0720-947.102
4.    Casa Jad Exclusive „Health&Wellness“, Str. Crăciun nr. 4, etaj 2, sector 1, Bucureşti, telefon: 0732-331.255
5.    Casa Jad Boutique „Health&Wellness“, Str. Leon Vodă nr. 24, sector 4, Bucureşti, telefon: 0741-200.062

Cum ne ajută în lupta cu bolile

În centrele de terapii complementare, litoterapia este folosită pentru prevenirea sau pentru ameliorarea multor probleme de sănătate.  

1.    Agata este benefică pentru vedere și contribuie la menținerea sănătății sistemului limfatic, a colonului, pancreasului și, în general, la buna circulație a fluidelor în corp.

2.    Acvamarinul este piatra care aduce beneficii întregului organism, pentru că reglează funcțiile tiroidiene, întărește sistemul imunitar, reface echilibrul sistemului limfatic și intensifică simțurile.

3.    Ambra sau chihlimbarul întreține sănătatea aparatului respirator, a sistemului hormonal și a inimii. Poate fi utilizată și pentru calitățile sale antiseptice.

4.    Ametistul este piatra care transformă „răul“ în „bine“, fiind considerată și „piatra minții“. Terapia cu ametist acționează ca un detoxifiant eficient, poate calma stările de nervozitate și stabilizează semnalele neuronale. În plus, combate insomniile și poate fi utilizat în caz de infecții virale și bacteriene.

5.    Citrinul sau cuarţul galben este inamicul celulitei, fiind indicat și pentru beneficiile aduse sistemului digestiv, celui ocular, inimii și activității tiroidiene. Citrinul favorizează regenerarea țesuturilor și poate trata anemia.

6.    Cornalina sau carneolul este adesea numită „piatra reproducerii“, datorită calității de a atrage energiile negative care produc blocaje în corp, în special la nivelul aparatului reproducător. Este piatra pe care trebuie s-o ai cu tine dacă lucrezi cu publicul, pentru că respinge energiile emise de persoanele colerice.

7.    Diamantul menţine vederea ageră şi ajută metabolismul să funcţioneze la parametri optimi. Cristalul preţios aduce energie pozitivă organismului şi restabileşte echilibrul în corp, când este tulburat de efectele intoxicaţiilor, spre exemplu.

8.    Smaraldul emite vibraţii care calmează. Piatra preţioasă de culoare verde combate infecţiile cutanate şi contribuie la menţinerea sănătăţii rinichilor şi a ficatului. De asemenea, smaraldul protejează vezica biliară, oasele şi dinţii şi întăreşte sistemul imunitar.

9.    Granatul curăţă sângele şi reface circulaţia vaselor de sânge, tratează anemiile şi reduce efectele negative ale hipertensiunii. Piatra de culoare roşu-teracotă ameliorează simptomele reumatismului şi ale complicaţiilor de la nivelul tiroidei. Granatul reduce stările melancolice şi aduce bunadispoziţie şi umorul.

10.    Hematitul este piatra recomandată pentru circulaţia sangvină, întăreşte sănătatea inimii, a splinei şi a ficatului. Hematitul reglează fluxurile menstruale şi curăţă corpul de toxine.

11.    Jadul întăreşte sistemul imunitar şi transmite sentimente de pace şi armonie. Piatra apreciată de chinezi încă din antichitate se utiliza în special în caz de probleme renale. Cunoscută în timpuri străvechi drept „piatra onestităţii“, jadul poate atrage succesul în afaceri. Este piatra discernământului, a meditaţiei şi a echilibrului.

12.    Jaspul este un tonifiant general, care aduce beneficii sănătăţii nervilor, a splinei şi vezicii biliare. Mai mult, jaspul protejează stomacul şi activitatea ficatului. Este un ajutor eficient în problemele digestive.

13.    Obsidianul este o piatră semipreţioasă de culoare neagră, încărcată cu vibraţii pozitive pentru sănătatea intestinului gros. Piatra menţine sexualitatea la cote maxime, în special în cazul bărbaţilor.

14.    Ochiul de tigru este un alt tip de cuarţ, care este des folosit pentru reglarea tulburărilor digestive. În general, ochiul de tigru ajută la refacerea echilibrului interior.

15.    Cuarţul roz protejează activitatea vaselor sangvine şi inima. Piatra semipreţioasă deţine o energie blândă şi transmite linişte oricui o poartă asupra sa, fie sub formă de pandantiv sau inel, de exemplu. Cuarţul roz vindecă rănile emoţionale şi eliberează energiile negative din corp, înlocuind „golul“ cu pacea interioară.

16.    Turmalinul este piatra care ţine departe ghinionul, spune teoria în domeniu. Este benefică pentru că reglează tulburările de somn şi măreşte puterea de concentrare. Turmalinul echilibrează sistemul endocrin şi redă vitalitatea.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »