Stil de viata&dieta / Nutritie »

Băuturi interzise bolnavilor de gastrită

Autor: Cristina Popescu | 24 aprilie, 11:40 | 3 comentarii

Gastritele sunt inflamații ale mucoasei stomacului și apar ca urmare a hipersecreției și hiperacidității sucului gastric, cauzele fiind multiple: alimentația nesănătoasă, abuzul de alcool, de tutun, de condimente, de ceai sau de cafea. De asemenea, stresul, surmenajul fizic și psihic sunt factori care contribuie decisiv la apariția gastritei.


De cele mai multe ori, gastrita hiperacidă este un semn al ulcerului gastric și în special pentru cel duodenal. Alimentația sau dieta joacă un rol esențial în gestionarea evoluției bolii și în prevenirea complicațiilor grave, așa cum sunt ulcerul sau cancerul gastric.

Alimentaţia în caz de gastrită presupune, în primul rând, consumul de alimente uşoare, necondimentate şi cât mai naturale, fără aditivi.

În ceea ce privește băuturile interzise, se vor evita, în primul rând, lichidele prea calde sau prea reci sau cele care irită mucoasa stomacului. Iată, așadar, băuturile intezise bolnavilor de gastrită!

Băuturi interzise bolnavilor de gastrită: cele cofeinizate

Consumul de cafea (inclusiv cea decofeinizată) este complet interzis, la fel ca și ceaiul verde, ceaiul negru, ceaiul alb sau ceaiul de mentă. Poți bea, în schimb, ceai de tei, sunătoare, mușețel, măceș sau ceai gastric.

Băuturi interzise bolnavilor de gastrită: sucuri naturale din citrice

Acest fel de băuturi nu fac decât să agraveze afecțiunea. Mai exact, ele pot duce la apariția arsurilor gastrice și a disconfortului abdominal. 

Băuturi interzise bolnavilor de gastrită: alcool

Alcoolul este interzis cu desăvârșire deoarece irită mucoasa stomacului.

Băuturi interzise bolnavilor de gastrită: băuturile acide

Băuturile carbogazoase de orice fel - sucuri, energizante, inclusiv apa minerală - nu sunt nici ele permise.

Băuturi interzise bolnavilor de gastrită: lactate

Laptele bătut, iaurtul și kefirul nu trebuie incluse în alimentație. Medicii recomandă consumul a cel puțin opt pahare de apă pe zi. Se pot consuma și alte băuturi, dar fără cofeină. Se poate opta pentru ceaiuri sau sucuri proaspete de fructe (struguri sau pere) diluate cu apă. Acestea nu ar trebui să producă niciun disconfort abdominal.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Liviu | 24 aprilie 2015, 11:01
În clipa când te implici profund, ai şi început să-ţi realizezi dorinţele. Asta scrie celebrul Colin Turner în cartea ”Născut pentru succes”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]
2 Postat de: Lupsa | 25 aprilie 2015, 07:29
Fiecare dintre noi are sub picioare propriul său zăcământ diamantifer. Înainte de a explora pajiştile care par mai verzi numai pentru că se află la distanţă, asigură-te că ai explorat propria ta parcelă de iarbă. Asta scrie celebrul Colin Turner în cartea ”Născut pentru succes”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email:[email protected]
3 Postat de: Andrei | 25 aprilie 2015, 07:48
MUNCESTE DE ACASA!

Instruire gratuita oferita de firma, sub forma unor cursuri oferite prin mail.
Contract legal oferit din start!
O afacere in FRANCIZA ALTERNATIVA .
Fara a necesita cunostinte avansate IT.
Se lucreaza de acasa, part-time/full-time.
Minim 18 ani.
Fii propriul tau sef.
Cu perseverenta, poti obtine 300 Euro lunar sau chiar mai mult.
Pentru mai multe detail TRIMITE ‘’INFO’’ la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »