Remedii naturiste / Problemele tale »

Băuturi care ajută la calmarea durerilor

Autor: Cristina Popescu | 22 ianuarie, 16:15 | 2 comentarii

Atunci când ne confruntăm cu dureri, obișnuim de cele mai multe ori să recurgem la clasicele analgezice pentru calmarea diferitelor dureri. Totuși, specialiștii susțin că analgezicele administrate în mod constant pot avea efecte secundare pe termen lung.


Nu întâmplător, există câteva alternative naturiste, care ajută la ameliorarea durerilor și îmbunătățesc starea generală de sănătate, fără efecte negative asupra organismului.

Iată, așadar, câteva băuturi delicioase care previn diferite afecțiuni și calmează durerile!

Sucul de afine

Această băutură naturală este bogată în antioxidanți, vitamine și minerale, adică un adevărat aliat al sănătății noastre. De asemenea, afinele conțin antociani, substanțe care previn inflamațiile și stresul oxidativ. Sucul de afine protejează împotriva tuturor tipurilor de inflamații și dureri.

Cum se prepară? Se adaugă într-un blender o jumătate de ceșcuță de afine și 200 ml de apă și se mixează bine până la omogenizare. În funcție de preferințe, poți adăuga o linguriță de miere și câteva picături de suc de lămâie pentru a multiplica efectele băuturii.

Ceaiul verde

Ceaiul verde este bogat în flavonoizi și compuși antiinflamatorii, care ajută la prevenirea mai multor boli. Numeroase studii efectuate au stabilit că ceaiul verde are capacitatea de a diminua inflamațiile din organism, el fiind un remediu recomandat în cazul persoanelor care suferă de artrită reumatoidă.

Sucul de cireșe

Această băutură acționează ca un agent pentru reducerea inflamațiilor, cum ar fi proteina C reactivă, de exemplu. În plus, sucul de cireșe topește grăsimea abdominală și ajută la prevenirea afecțiunilor inimii. Cireșele conțin și ele antociani, substanțe cu un efect antiinflamator puternic, capabile să reducă durerile articulare provocate de boli, cum ar fi artrita.

Kefirul

În primul rand, pentru prevenirea problemelor cu articulațiile avem nevoie de produse lactate. Din această categorie fac parte laptele dulce, lactatele acide (iaurt, sana, kefir etc.) și brânzeturile. Lactatele sunt bogate în calciu și vitamina D, fosfor și magneziu, asigurând formarea și întreținerea unui os sănătos, ceea ce menajează și facilitează funcționarea articulațiilor în timp.

Fiind bogate în grăsimi saturate și colesterol, este recomandat consumul de lactate semidegresate sau total degresate, în special în cazul adulților.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Sibnet | 23 ianuarie 2016, 05:12
In alta ordine de idei, daca iubiti cartile si doriti sa va dezvoltati propria afacere in domeniul pietei electronice de carte, cereti informatii suplimentare la [email protected]
Veti obtine informatiile necesare, sub forma unui curs pe care il veti primi gratuit pe adresa de e-mail. Nu trebuie sa investiti. Tot ce aveti nevoie este un calculator, conexiune la internet si dorinta de a face parte dintr-un proiect absolut minunat.
2 Postat de: Georgiana | 23 ianuarie 2016, 20:46

Oportunitate relaxanta de castig! Niciodata nu a fost mai usor ca acum sa obtii castiguri suplimentare in timpul liber, intr-o colaborare deosebit de interesanta si profitabila! Iti faci cum vrei programul si nu ai nicio obligatie! Oferta este numai pentru oamenii foarte seriosi! Cere acum detalii mai multe la adresa mea de email: [email protected]
Adauga un comentariu »