Remedii naturiste / Problemele tale »

Așa ții țânțarii la distanță!

Autor: Ramona Liță | 13 iulie, 18:00 | 0 comentarii

Nimic nu poate să îți strice concediul mai tare decât prezența țânțarilor. Iată care sunt modalitățile prin care vara asta îi poți ține la distanță atât de tine cât și de familia ta.


Vrei să te bucuri de un sejur de zile mari la malul mării sau chiar mai bine de atât chiar în Delta Dunării?

Dacă remediile deja celebre pentru a evita țânțarii nu mai dau roade în cazul tău, citește acest articol și află ce anume îi va ține la distanță vara asta de pielea ta.

Mirosurile de mentă și citrice, inamicii țânțarilor

Dacă îți plac aromele florale, dulci, atunci ești printre țintele perfecte ale țânțarilor. Cu cât vei evita mai mult să folosești aceste mirosuri, foarte drăgute de altfel dar cu un risc crescut pentru a atrage micile insecte incomode, cu atât te vei putea bucura mai mult de concediul tău alături de cei dragi.

Poți opta vara aceasta pentru parfumurile cu miros de mentă sau citrice care îți vor oferi de asemenea nu doar protecție împotriva micilor dăunători zburători dar îți vor asigura și doza de prospețime bine venită în perioada caniculară.

Atât citricele cât și plantele aromate te vor proteja atât pe tine cât și casa ta. Este suficient să apele la uleiurile esențiale cu aromă de eucalipt, mentă, cedru sau lămâie ori grepfruit și nu vei mai avea de ce să te ferești. Pe lângă faptul că vor ține insectele la distanță, organismul tău se va bucura din plin de aceste arome.

Pentru insectele care mușcă și aici e referim înclusiv la paienjen sau căpușă poți să apelezi cu toată încrederea la aromele oferite de smochine, vanilie, cedar, mirt sau busuioc.

Află cum te poate ajuta lavanda vara asta să ții țânțarii la distanță AICI

Măsuri benefice vara aceasta

Ideal ar fi să eviți culorii vii și să optezi pentru culori asemănătoare mediului în care ai de gând să îți petreci concediul. Culoarea distinctă de mediul înconjurător este deseori motivul pentru care aceste mici insecte te observă și le atrage către tine.

Dacă știi că trebuie să te deplasezi într-o zonă unde ai de a face cu insecte este indicat să apelezi la pantaloni lungi și bluze vaporoase cu mânecă. Poți să optezi pentru materiale precum inul sau bumbacul.

Încearcă pe cât posibil pe perioada vacanței să renunți la produsele de îngrijire personală cu un miros pregnant spre dulce sau floral, altfel vei fi spre deliciul țânțarilor mai ales victima perfectă.

Cu cât lumina din jurul tău va fi mai puternică cu atât vei fi mai expus la  inamicii verii, deoarece aceștia sunt iubitori de lumină, cel mai bine ar fi să ai  sursă de lumină puternică lângă casa ta sau afară pentru a nu mai fi tentați să intre în casă.

Plasele pentru geamuri și uși de asemenea îți vor putea fi de mare folos pentru a te putea bucura în liniște de o vară frumoasă și ferită de insecte.

Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »