Actualitate »

Aplicație mobilă pentru copiii și adolescenții care suferă de cancer

Autor: Alina Corneanu | 09 februarie, 13:20 | 0 comentarii

A fost finalizată și lansată prima aplicație mobilă special destinată copiilor și adolescenților bolnavi de cancer din România, cu vârsta între 6 și 15 ani, care se află în tratament activ sau care sunt înregistrați în evidența unui medic de specialitate cu un astfel de diagnostic.


Aplicația mobilă, dezvoltată cu sprijinul Fundației Vodafone România, însumează experienţa acumulată de Asociația Little People pe parcursul a 20 de ani.

Este vorba despre o interfață dinamică și interactivă a programului zilnic de suport al pacienților „Nu Mi-e Frică!“, care a fost implementată pentru început în secția de oncopediatrie a Institutului Oncologic „Prof. Dr. I. Chiricuță“  din Cluj Napoca, pentru a fi ulterior extinsă în opt secții de oncopeditrie din toată țara.

Datele obținute în urma folosirii aplicației vor oferi specialiștilor Asociației Little People informații extrem de importante despre provocările prin care trece fiecare pacient de-a lungul tratamentului.

Va fi astfel posibilă personalizarea şi implicit eficientizarea activităţilor terapeutice astfel încât copiii și adolescenții afectați de cancer să obțină mai multe informații despre experiența bolii și să înțeleagă şi să accepte necesitatea tratamentului.

Aplicaţia „Leul Curajos” este disponibilă doar pentru pacienții oncopediatrie și poate fi descărcată în mod gratuit din Magazinul Google Play şi din App Store (disponibil in curând, pentru utilizatorii de terminale cu sistem de operare iOS).

 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »