Actualitate »

Alimentul care poate să îmbunătățească fertilitatea

Autor: Alina Corneanu | 09 februarie, 12:25 | 0 comentarii

Rezultatele celui mai recent studiu au arătat că persoanele care obișnuiesc să consume soia sunt mai ferite de efectele nocive ale chimicalelor care se găsesc în recipientele de plastic, cum este și bisfenolul A.


Articole similare:

Concluziile cercetării sunt cu atât mai importante cu cât compușii care se găsesc în produsele din plastic, inclusive în unele tipuri de bidoane în care este depozitată apa, sunt recunoscuți pentru faptul că pot afecta fertilitatea.

Cercetările realizate până în prezent au arătat că aceste substanțe pot influența procesul de concepere. În cadrul studiului, realizat de oamenii de știință de la Universitatea Harvard, au fost analizate cazurile a 239 de femei care au trecut prin mai multe proceduri de fertilizare in vitro în perioada 2007-2012.

Voluntarele au răspuns la mai multe chestionare privind obiceiurile alimentare (mai exact consumul a 15 alimente importante, cum este cazul tofu, burger de soia, batoanele care conțineau soia) și au dat monstre de urină înainte de fiecare procedură de FIV.

Dintre participante, aproape 75% obișnuiau să consume măcar o dată pe săptămână alimente pe bază de soia.

Rezultatele obținute în urma analizelor au arătat că voluntarele care consumau mai des produse din soia aveau și un nivel mai mic în sânge de compuși chimici care pot afeca fertilitatea.

„Am dorit să vedem dacă există o legătură între consumul alimentelor din soia și diminuarea efectelor nocive ale compușilor din recipientele din plastic, cum este și bisfenolul A“, a afirmat Jorge Chavarro, autorul studiului și profesor la Universitatea Harvard.      

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »