Actualitate »

Alimentul-banal care te scapă de cancer

06 ianuarie, 14:40 | 1 comentariu

În ultimii ani, cartofii au fost incluși pe lista alimentelor pe care ar trebui să le consumăm mai rar, din cauza compoziției lor bogate în carbohidrați. Cu toate acestea, cartofii cruzi, precum și sucul de cartofi au o listă nesfârșită de beneficii pentru sănătate.


Tratează problemele digestive

Cartofii au fost folosiți de secole de persoanele cu probleme digestive, de la arsuri la stomac la indigestie. Un studiu din 2006 realizat de cercetători de la Universitatea din Freiburg, în Germania și publicat în revista „Phytomedicine“ arată că două treimi din pacienții cu astfel de neplăceri au prezentat semne de ameliorare a simptomelor atunci când au consumat regulat suc de cartofi.

Potrivit „Journal of Medicinal Plants“, sucul de cartofi este indicat și în caz de gastrită și ulcer gastric și ajută la curășarea intestinelor și reduce cantitatea de acid din sistemul gastrointestinal.

Are proprietăți anticancer

Deși cartofii nu tratează toate tipurile de cancer, un studiu publicat în revista „Food and Function“, în 2013, și efectuat de cercetători chinezi arată că o substanță care se găsește în sucul de cartofi numit patatină este capabilă să oprească proliferarea celulelor canceroase la șoarecii cu melanom.

Citește continuarea articolului pe clickpentrufemei.ro

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Laura | 06 ianuarie 2016, 13:40
Bani la domiciliu! Un program exceptional de castigat bani la domiciliu, acum la dispozitia tuturor oamenilor seriosi si harnici! Incepi rapid, simplu, eficient! Faci bani la domiciliu si esti ajutat in activitate, pas cu pas! Numai cand te hotarasti cu seriozitate, cere informatii mai multe la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »