Remedii naturiste / Puterea plantelor »

Alimentul banal care te poate scăpa de răceală în doar 3 ore

Autor: Cristina Popescu | 04 ianuarie, 13:25 | 3 comentarii

Ne aflăm în plin sezon al răcelilor și gripelor și nu de puține ori ne trezim ,,înconjurați'' de strănuturi, nasuri înfundate și voci răgușite, asta în timp de Internetul abundă în remedii populare discutabile de tratare a acestor afecțiuni sezoniere.


Unul dintre tratamentele homeopate destul de răspândite și recomandate în răceli este cel cu usturoi zdrobit și miere. De altfel, un studiu clinic recent publicat în The Journal of Nutrition sugerează că acest remediu ar funcționa în mai puțin de...3 ore.

Ce spun studiile despre usturoi

În cadrul studiului, participanții au mâncat o masă care conținea 5 grame de usturoi mărunțit - echivalentul a aproximativ doi căței de usturoi, după care li s-au colectat probe de sânge.

La doar trei ore după masă, participanții au înregistrat o activitate mai crescută în ceea ce privește producția de celule albe din sânge, adică acele celule care stimulează sistemul imunitar și care ajută în lupta de prevenire a cancerului.

Deși cercetătorii nu pot spune cu exactitate dacă usturoiul poate combate răcelile la fel de repede pe cât a activat genele participanților la studiu, cercetările anterioare confirmă că există ceva special în legătură cu usturoiul atunci când vorbim de dozarea răcelii.

Astfel, se pare că persoanele care consumă zilnic usturoi sau suplimente de usturoi, se confruntă cu simptome mai ușoare de răceală, în timp ce durata afecțiunii este și ea mult diminuată, arată un studiu realizat în 2012.

Alte cercetări confirmă că persoanele în a căror dietă este inclus și usturoiul sunt mult mai puțin predispuse la răceli și se recuperează mai repede atunci când se îmbolnăvesc.

Deși cercetătorii nu au identificat până acum un compus specific din usturoi de combatere a virușilor, ei spun că anumiți nutrienți din usturoi, printre care vitamina C, minerale precum seleniu, anumite enzime și compuși care conțin sulf ar putea avea un cuvânt greu de spus în combaterea răcelilor.

Dacă îți dorești să încerci și tu cura cu usturoi, experții te sfătuiesc să consumi zilnic câțiva căței de usturoi, însă nu înainte de a a-i toca sau zdrobi. În momentul zdrobirii, usturoiul eliberează alicină, principalul component activ, cu un puternic efect antibiotic.

Beneficiile consumului de usturoi

Usturoiul este o plantă cu multiple proprietăţi terapeutice cunoscute de multă vreme, având o serie de efecte benefice cum ar fi:

- Ajută la bună funcţionare a sistemului cardiovascular, prevenind astfel bolile de inima;
- Posedă un puternic efect antibiotic, prevenind şi tratând infecţiile;
- Contribuie la procesul digestiei;
- Previne diabetul zaharat;
- Ajută la slăbit;
- Oferă protecţie faţă de agenţii cancerigeni, prevenind cancerul;
- Scade nivelului de colesterol rău (LDL) şi creşte nivelului de colesterol bun (HDL), într-o perioada de timp relativ scurtă;
- Contribuie la dizolvarea cheagurilor de sânge care pot cauza infarct miocardic şi accident vascular cerebral;
- Usturoiul inhibă dezvoltarea sau chiar distruge mai multe tipuri de bacterii, inclusiv stafilococii şi salmonella, precum şi multe dintre ciupercile cauzatoare de micoze.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Paula | 04 ianuarie 2016, 11:36
Așa ,este eu mănânc usturoi în fiecare seara si nu am răcit de 12 ani,bine inele ca mănânc sănătos, și în fiecare an :primăvară și toamna fac câte o cura de detoxifiere cu produse naturale 100 la 100
2 Postat de: Paula | 04 ianuarie 2016, 11:37
Ce-ai spune dacă ai primi imediat și GRATUIT, un excepțional curs care te invata simplu cum sa câștigi bani de acasă? Aceasta este oferta numărul unu : un sistem de lecții online si GRATUITE, cu explicații foarte clare despre cum poți să câștigi bani de acasă! Cere acum și tu cursul la adresa de email [email protected]
3 Postat de: Florin | 04 ianuarie 2016, 18:20
In 2016,proiect de talie mondiala!
Nu este necesara niciun fel de experienta,decat cunostinte minime de computer! Oferim curs de instruire gratuit si complet,de la zero,pe computer,! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si corectitudine. Daca va intereseaza,va oferim alte detalii, dupa ce trimiteti un e-mail cu subiect ”Info” la adresa de email:[email protected]
Adauga un comentariu »