Stil de viata&dieta / Nutritie »

Alimentele minune care îţi vindecă ficatul

Autor: Rebeca Sotir | 27 iunie, 11:50 | 12 comentarii

Pentru a menţine sănătos ficatul sau pentru a-l ajuta să se regenereze trebuie să ai grijă la alimentaţie. Știai că dacă introduci câteva alimente în dietă poți avea mai multă grijă de sănătatea hepatică?


Adesea subestimată, hepatita este o boală care afectează din ce în ce mai multă populație din întreaga lume. Studiile confirmă un număr alarmant de peste 500 de milioane de persoane la nivel global care suferă de una dintre formele de hepatită. În plus, hepatitele virale sunt răspunzătoare de  moartea a aproximativ 1 milion de oameni în fiecare an, în întreaga lume.

Regimul alimentar strict şi reducerea, chiar stoparea consumului de alcool te pot scăpa de complicaţii nedorite.

Grepfrut

Bogată în vitamina C și antioxidanți, grepfruitul are un rol important în detoxificarea ficatului. Un pahar mic de suc de grepfruit contribuie la creșterea producției de enzime, acestea curățând ficatul de toxine și ținând la distanță agenții cancerigeni. De asemenea, grepfruitul poate înlocui cu uşurinţă cafeaua de dimineaţă până când ficatul tău este vindecat.

Legumele crucifere

Varza, rucola, broccoli, gulia, toate aceste alimente ar trebui consumate zilnic de către persoanele care îşi doresc ca ficatul lor să se regenereze. În plus, ele ajută ficatul să cureţe organismul de toxine.


Citeşte şi:

VIDEO: Alcoolul şi grăsimile îmbolnăvesc FICATUL

Ajutoare din natură pentru bolile de ficat


Usturoiul

Deşi cei mai mulţi dintre noi ne ferim de acest aliment din cauza mirosului neplăcut cu care ne procopsim după consumarea lui, o cantitate mică de usturoi are proprietatea de a activa enzimele hepatice, care ajută organismul la eliminarea toxinelor. De aceea este recomandat pentru persoanele care suferă de afecțiuni hepatice să consume cât mai des usturoi.

Nucile

Datorită miezului lor care este o uzină de substanţe benefice - conţinând: apă (3-5%), grăsimi (52,0-77,5%), substanţe proteice (12-25%) din grupa globulinelor (de natura celor din lapte şi ouă), săruri minerale (nuca este fructul cel mai bogat în cupru şi zinc), provitamina A, vitamine din complexul B (B1, B2, biotina, colina), vitaminele C, E, F, P - nucile sunt un aliat de nădejde pentru tratarea mai multor afecţiuni, printre acestea fiind și cele ale ficatului. Fructele oleaginoase favorizează detoxificarea ficatului și sprijină funcţiile hepatice.

Consumarea acestor alimente trebuie să fie însoţită de respectarea unor reguli esențiale, precum renunţarea la alcool şi evitarea consumului de zahăr şi grăsimi în exces. De asemenea, riscul  îmbolnăvirii  poate  fi  redus semnificativ printr-o atenție deosebită acordată igienei și evitând consumul de apă din surse nesigure.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Adi | 02 ianuarie 2015, 21:34
Căutam Operatori calculator pentru publicare anunțuri. Se lucrează comod de acasă aprox. 3 ore pe zi. Cerințe: - cunoștinte minime PC - necesar calculator - conexiune internet - răbdare - seriozitate Nu este necesară experiență. Instruire gratuită oferită sub forma unor lecții prin mail(contactați-mă doar pe e-mail). Acolo veți găsi toate răspunsurile la toate întrebările atât timp cât citiți cursurile. Veți trece mai întâi prin instruire, apoi care doriți, o să începeți să lucrați. Program part-time. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Acest proiect vizează piața americană a cărților electronice. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
2 Postat de: Mihaela Ivan | 06 ianuarie 2015, 18:24
Buna,as vrea sa aflu mai multe detalii,am curs de op mersi
3 Postat de: Stefan | 14 mai 2015, 12:07
Majoritatea oamenilor muncesc toata viata,facand ceva ce nu le place,iar la sfarsit de saptamana incearca sa uite cine sunt pana luni dimineata,cand se intorc la slujba pe care o urasc.Duc o viata disperata si mor fara sa fi trait vreodata.Daca vreti altceva deca urmarea asta “fireasca”,actionati chiar acum. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber.Trimiteti “INFO” la adresa de email
[email protected]
4 Postat de: Rodica | 03 iunie 2015, 15:22
Există mai mult aur în creierul omului decât în pământ. Asta scrie celebrul Napoleon Hill în cartea ”De la idee la bani”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]
5 Postat de: Rodica | 27 iunie 2015, 11:04
Castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam urgent colaboratori care vor sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferta este pentru toate localitatile tarii. Lucrati in timpul liber sau full-time, la alegere. Activitatea este foarte usoara. Cerem si oferim seriozitate maxima! Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email:[email protected]
Pagina comentarii: 
Adauga un comentariu »