Actualitate »

Alimentele care reduc riscul de apariție a Alzheimerului

Autor: Alina Corneanu | 04 februarie, 14:25 | 0 comentarii

Consumul de pește sau de fructe de mare, cel puțin o dată pe săptămână, poate reduce riscul de apariție a Alzheimerului, arată rezultatele celui mai recent studiu în domeniu.


Articole similare:

Deși până acum se credea că fructele de mare aduc numeroase beneficii creierului, recenta cercetare a arătat că aceste alimente pot scădea riscul de demență și poate face ca evoluția bolii să se reducă semnificativ.

La aceste concluzii au ajuns oamenii de știință de la Centrul Medical al Universității Rush din SUA după ce au examinat datele medicale a 286 de persoane care sufereau de Alzheimer și care au decedat.

În urma analizării obiceiurilor alimentare, specialiștii au ajuns la concluzia că voluntarii care mâncau mai des pește sau fructe de mare nu au avut o evoluție la fel de rapidă a bolii, spre deosebire de cei care nu obișnuiau să consume astfel de alimente.

Beneficiile acestei categorii de alimente se datorează cantității mari de acizi grași Omega-3 pe care îi conțin și care au grijă de sănătatea cerebrală.

„S-a mai demonstrat și până acum că peștele și fructele de mare au grijă de sănătatea creierului. Aceasta este prima cercetarea care arată că există o legătură directă între consumul acestui tip de alimente și riscul redus de a fi diagnosticat cu maladia Alzheimer“, a afirmat Laura Phipps, medic în cadrul „Alzheimer’s Research UK“.   

 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »