Stil de viata&dieta / Nutritie »

Alimente recomandate pentru fiecare tip de grupă de sânge

Autor: Cristina Popescu | 10 martie, 08:10 | 1 comentariu

Medicul Peter J. D'Adamo și autor al bestseller-ului ,,Blood Type Diet'' consideră că un regim alimentar bazat pe grupa sanguină ne poate ajuta să fim mai sănătoși.


D'Adamo susține de altfel că alimentele pe care le consumăm zilnic reacționează chimic cu tipul de sânge. Astfel, dacă vom mânca în funcție de grupa sanguină, alimentele vor fi digerate mai ușor, vom preveni boli și vom putea să slăbim.

Se poate observa că persoanele cu o anumită grupă sanguină preferă (sau, în unele cazuri, tolerează) anumite tipuri de alimente şi resping altele.
Iată ce alimente să consumi în funcție de grupa de sânge:
 

Grupa sanguină O (,,tipul vânătorului")

Grupa zero este cea mai veche grupă sanguină, adică a primelor ființe umanoide, care locuiau în peșteri și se hrăneau cu vânat și plante din mediul înconjurător.

Tipul sanguin 0 trebuie să aibă o alimentașie bogată în proteine, mai exact în carne, cum ar fi carnea slabă, carnea de pasăre, pește, legume, fasole și produse lactate. Persoanele cu această grupă de sânge trebuie să evite carbohidrații și în special produsele de panificație din fâină de grâu.

Grupa sanguină A (,,tipul agricultorului")

Antropologii consideră că grupa sanguină A s-ar fi dezvoltat în perioada de trecere de la vânătoare la agricultură, când alimentația s-a diversificat, existând și variante de hrană vegetariană.

D'Adamo spune că persoanele cu acest tip de sânge au un sistem imunitar sensibil, astfel că li se recomandă o dietă bazată pe fructe și legume, fasole și legume și cereale integrale, de preferință din surse organice.

Grupa sanguină B (,,tipul echilibrat")

De-alungul timpului, tipul B s-a adaptat hranei bazate pe carne, produse lactate și legume.

Medicul D'Adamo recomandă persoanelor cu grupa sanguină B să evite consumul de porumb, grâu, hrișcă, linte, roșii, alune și semințe de susan. Carnea de pui este, de asemenea, problematică, întrucât produce o reacție toxică puternică în combinație cu acest tip de sânge.

Medicul încurajează consumul de legume verzi, carne, ouă și lactate cu un conținut scăzut de grăsimi.

Grupa sanguină AB (,,tipul modern")

Fiind o grupa de sânge mai rară, se presupune că a apărut mult mai târziu decât celelalte grupe, ca urmare a migraţiei şi amestecului raselor asiatice cu cele europene.

Persoanele cu grupa de sânge AB pot primi prin tranfuzie, sânge de la orice grupă, dar nu pot dona decât grupei lor. Pentru că este o combinaţie a două grupe diferite, A şi B, caracteristicile persoanelor ce posedă această grupa sunt combinate.

Astfel, persoanele cu această grupa sanguină au o imunitate crescută faţă infecţii, alergii sau boli autoimune, dar sunt sensibili la anumite forme de cancer.

Dietă ideala îmbină stilurile vegetarian şi carnivor-moderat, li se permit peste şi lactate. Alimentele recomandate în caz că vor să slăbească sunt lactatele, fructele de mare, brânză tofu, zarzavaturile, ananasul. Carnea roșie, gătită pe grătar sau afumată, se va consuma cu moderație.

De asemenea, persoanele cu această grupă de sânge trebuie să evite consumul de cafea și alcool.

Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Alex | 10 martie 2016, 07:24
Lucreaza de acasa! Esti o persoana care vrea sa castige bani online? Nu ai loc de munca? Ai datorii si nu mai stii cum sa scapi de ele? Sau vrei doar niste bani in plus, pe care sa-i castigi in timpul tau liber? Aici este ceea ce cauti! Simplu, rapid, clar si eficient! Totul e pregatit pentru tine! Trebuie doar sa ne cauti la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »