Stil de viata&dieta / Nutritie »

Alimente care scad colesterolul

Autor: Cristina Popescu | 22 august, 10:40 | 8 comentarii

Dacă te linişteşte gândul că doar medicamentele te fac să uiţi de nivelul mare de colesterol, atunci ar trebui să ştii că dieta neechilibrată, cu multe grăsimi saturate, dar şi lipsa mişcării te pot face să pierzi terenul câştigat prin tratament. Iata lista cu acele alimente care scad colesterolul.
 


Explicaţia este simplă: sângele are nevoie de antioxidanţi, aşa cum sunt pectina şi vitaminele C şi E, pentru a anula radicalii liberi. Numai aşa colesterolul nu se va depune pe artere. Iată câteva alimente care ajută la scăderea colesterolului:

Alimente care scad colesterolul: ceaiul verde

Ceaiul verde, această băutură minune, poate reduce colesterolul rău și accelera creșterea celui bun, dacă este consumat în mod regulat.

Fructele oleaginoase scad colesterolul

Acestea sunt surse bogate de acizi grași polinesaturați care reduc nivelul colesterolului din sânge și întăresc vasele sangvine. Totuși, consumul lor trebuie limitat la 40-50 de grame pe zi, deoarece sunt bogate în calorii.

Alimente care scad colesterolul: fulgi de ovăz

În cazul unui nivel ridicat de colesterol, vă puteți începe ziua cu fulgi de ovăz la micul dejun - sunt bogați în fibre care limitează absorbția colesterolului în sânge.

Alimente care scad colesterolul: bananele

Bananele reprezintă surse bogate de potasiu și fibre, care ajută la menținerea sănătății inimii și un nivel echilibrat al colesterolului.

Alimente care scad colesterolul: avocado

Fructul de avocado conține mai mult potasiu decât bananele, fiind bogat în grăsimi monosaturate care îmbunătățesc activitatea cardiacă. De asemenea, avocado reduce colesterolul rău și îl crește pe cel bun.

Usturoiul scade colesterolul 

Usturoiul scade presiunea arterială, reduce nivelul colesterolului rău și previne formarea cheagurilor de sânge.

Efectul lui benefic se datorează unei substanţe - alicina, care reduce depunerile de grăsime de pe vasele de sânge, reglând nivelul lipidelor şi proteinelor.

Alimente care scad colesterolul: fasolea și lintea

Incluse în alimentație în mod regulat, fasolea și lintea îmbunătățesc nivelul colesterolului și îl păstrează în limite normale.

Alimente care scad colesterolul: afinele

Afinele au cea mai mare capacitate antioxidantă dintre toate fructele și conțin vitamina C, vitamine din complexul B, E, A, cupru, seleniu, zinc și fier (întărește imunitatea prin creșterea hemoglobinei și a concentrației de oxigen din sânge).

Spanacul ajuta la scaderea colesterolului

Spanacul conține luteină, un pigment gălbui întâlnit și în gălbenușul de ou. Luteina ajută la regenerarea celulară și previne îmbătrânirea. O jumătate de cană de alimente bogate în luteină, consumată în fiecare zi, distruge orice urmă de colesterol rău (responsabil de blocajul arterial).

Alimente care scad colesterolul: ciocolata neagră

Antioxidanții din ciocolata neagră pură cresc colesterolul bun cu 24% în doar 12 săptămâni de consum moderat, au arătat numeroase studii recente.

Somonul este foarte bun in cazul unui colesterol marit

Bogat în acizi graşi Omega 3, somonul ajută la menţinerea sănătăţii inimii, previne apariţia atacului de cord şi a accidentelor vasculare cerebrale. Introdus în alimentaţie, somonul dar şi alte feluri de peşte mai gras (sardine, hering) ajută la reducerea colsterolului ,,rău” cu 4%.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Ioana | 09 aprilie 2015, 10:20
Viaţa de care vă bucuraţi azi este o reflectare a preţului pe care l-aţi plătit până acum. Viaţa de care vă veţi bucura în viitor, va reflecta preţul pe care-l plătiţi între prezent şi momentul viitor. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viaţă”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câştige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteţi mesajul PROIECT la adresa de email [email protected]
2 Postat de: Anna | 09 aprilie 2015, 15:08
Oferta de lucru de seriozitate maxima! Oameni foarte multi lucreaza acum cu noi si sunt extrem de multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time ( in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ,,Info’’ la adresa de email: [email protected]
3 Postat de: Alexie Popescu | 09 aprilie 2015, 20:04
Există mai mult aur în creierul omului decât în pământ. Asta scrie celebrul Napoleon Hill în cartea ”De la idee la bani”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email [email protected]
4 Postat de: Iulian | 11 aprilie 2015, 15:00
De regulă, adevăraţii câştigători ai "loteriei vieţii" nu sunt decât cu 2-3% mai eficienţi decât cei care pierd. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]
5 Postat de: Rodica | 22 august 2015, 11:49
O sansa pentru toti! De ce sa nu iei in considerare o oportunitate foarte serioasa si reala prin care sa castigi mai multi bani in timpul liber? Activitatea este usoara si eleganta, plus ca nu e nevoie sa recrutezi oameni in retea. Trebuie doar sa te implici cu seriozitate si sa-ti cladesti un viitor mai bun. Cere acum mai multe detalii la adresa de email:[email protected]
Pagina comentarii: 
Adauga un comentariu »