Remedii naturiste / Problemele tale »

Aliați din natură care grăbesc tratarea răcelilor

Autor: Claudia Georgevici | 21 ianuarie, 13:30 | 2 comentarii

La primele simptome de guturai, cei mai mulți dintre noi mizăm pe ceaiuri, miere și lămâie. Și bine facem, pentru că astel de remedii ne ajută să scurtăm convalescența. În trusa de produse naturiste este bine să incluzi și alte produse care și-au dovedit eficiența în infecțiile respiratorii.


Ceapă și pătlagină, contra tusei

Pentru a calma tusea, se pot face acasă sirop de ceapă sau de pătlagină. Pentru prepararea primului sirop este nevoie de 100 g ceapă, care se fierbe în 250 ml de apă. După ce compoziţia ajunge la temperatura camerei, se adaugă 50 g de miere şi se ia câte o linguriţă la 2 ore. Acest sirop trebuie preparat zilnic.

Cel de-al doilea sirop se pregătește din 200 g frunze de pătlagină, care se fierb în 400 ml de apă, la foc domol, timp de jumătate de oră. După ce se lasă să se răcească, se adaugă 100 g de miere şi se păstrează la frigider cel mult o săptămână. Se iau până la 6 linguri pe zi.

Levănțica ușurează respirația

Nasul înfundat este un simptom frecvent în răceală și gripă, iar pentru această problemă avem la-ndemână multe soluții naturale. Poți încerca inhalațiile cu ulei de levănțică, această plantă fiind renumită pentru acțiunea antiseptică și antiinflamatoare.

Adaugă 5 picături de ulei esenţial de levănţică într-un vas cu apă fierbinte (1 litru) și stai 15 minute cu capul acoperit deasupra bolului, înainte de culcare.

Echinacea scurtează răceala și gripa

Considerată planta imunității, echinacea are calități dovedite în tratarea infecțiilor respiratorii, fiind folosită încă de pe vremea amerindienilor. Planta crește imunitatea prin stimularea producției de globule albe, fiind de ajutor atât în infecțiile virale, cât și în cele bacteriene și fungice.

În răceală și gripă, remediile pe bază de echinacea trebuie administrate cât mai repede, pentru a le scurta durata. Se administrează sub formă de infuzie (o linguriță de plantă la o cană cu apă fierbinte, se infuzează 10 minute; se consumă 3 căni pe zi), tinctură (o linguriţă de tinctură dizolvată în jumătate de pahar cu apă, de 3 ori pe zi, pe stomacul gol) sau capsule (1 capsulă de 3 ori pe zi).

Eucaliptul, bun expectorant

Plantă cu acțiune antitusivă, antiseptică şi expectorantă, eucaliptul  reduce durerile de gât și calmează tusea. Se consumă sub formă de infuzie, care se preapară dintr-o linguriță de fruze uscate la 150 ml de apă, lăsată la infuzat 10 minute. Se beau 2 căni pe zi.

INFO: Încă de la primele simptome ale răcelii și gripei, ia zilnic un comprimat de vitamina C (500 mg). De asemenea, efecte benefice în răceală și gripă au vitamina D, zincul și seleniul.  

SFAT: Folosite în inhalații sau în lampa odorizantă, uleiurile estențiale de eucalipt sau de mentă au efect decongestionant, ușurând respirația.

Dr. Daniela Bușneag
medic de medicină generală, competențe apifitoterapie, homeopatie, Centrul de Sănătate și Viață Armonia, București


Pentru a reduce durerea la înghițit, se recomandă comprimate pe bază de de lemn-dulce, care au puternice efecte antiinflamatoare, antialgice, expectorante și fluidizante al secrețiilor traheo-bronșice, calmează inflamațiile gâtului, liniștesc atât tusea seacă, iritativă, cât și pe cea cu expectorație vâscoasă.

Propolisul, considerat cel mai puternic remediu antiinfecțios natural, un antibiotic cu spectru larg, antiviral, anestezic și cicatrizant local, este un adevărat aliat în lupta cu răcelile și gripa.

Studiile au arătat că acționeaza pe 21 de bacterii și 9 specii de ciuperci parazite și peste 30 de tipuri de virusuri. Se pot folosi comprimate pe bază de propolis și vitamina C, comprimate de propolis și ulei de cătină.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Cosmin | 21 ianuarie 2016, 11:56
-Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala.
-Proiectul este lansat de curand si are mari perspective.
-NU este necesara niciun fel de experienta!
-Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii.
-Lucrati intr-un mediu placut, proactiv.
-Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic.
-Oferim sanse reale de avansare in cariera!
-Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale.
-Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere.
-Programul de lucru este flexibil.
-Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor.
-Sunt suficiente studiile medii.
-Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online.
-Solicitati acum mai multe detalii la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Cerinte:
- cunostinte despre utilizarea Internetului
- cunostinte despre Word si Excel
- perseverenta, ambitie si dorinta de a reusi intr-un domeniu nou
- posibilitatea de a lucra minim 3 ore pe zi

Important:
Pentru informatii suplimentare trimiteti "info" la: [email protected]

Oferte:
-oferim instruire gratuita
-contract
-scrisoare de recomandare pentru persoanele interesate de aceasta
-posibilitatea de a lucra de acasa
2 Postat de: Cristi | 21 ianuarie 2016, 18:13
Castigati bani chiar acum, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam de urgenta persoane serioase care sa colaboreze cu noi intr-o activitate simpla, in timpul liber sau full-time, cu castiguri imediate, de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna. Oferim si cerem seriozitate absoluta! Pentru mai multe detalii, contactati imediat unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de e-mail:[email protected]
Adauga un comentariu »