Stil de viata&dieta / Nutritie »

Ai renunțat la cafea? Iată ce efecte se produc în organism!

Autor: Cristina Popescu | 12 februarie, 08:05 | 2 comentarii

Consumul de cofeină aduce numeroase beneficii organismului - te trezește, îmbunătățește memoria, crește capacitatea de concentrare și alertă și te face mai activ. Însă, persoanele care au renunțat la cofeină spun că acest lucru le-a schimbat complet viața.


Iată, așadar, prin ce schimbări trece organismul după ce renunți complet la cofeină!

Schimbări de dispoziție și stări de oboseală

Dacă ți-ai făcut un obicei din a bea cafea zilnic, ai observat cu siguranță ce se întâmplă atunci când ai o zi în care nu consumi cafea. Simptomele includ oboseală excesivă, dureri de cap și schimbări evidente în ceea ce privește starea de spirit.

Vei slăbi

Majoritatea persoanelor nu realizează cantitatea mare de calorii pe care o conțin băuturile cofeinizate, de la sucurile care conțin cofeină și foarte mult zahăr până la cele cu amestec de cafea. Astfel, doar o singură băutură cofeinizată poate conține până la 200 de calorii.

Vei dormi mai bine și vei avea mai multă energie

De obicei, consumul de cafea sau alte băuturi cofeinizate poate perturba serios somnul, chiar dacă acestea au fost băute cu șase ora înainte de ora de culcare, arată un studiu. Rezultatul? Te vei trezi obosit și vei avea nevoie de o nouă doză de cofeină.

Tocmai de aceea, persoanele care renunță la cofeină au parte de un somn mai odihnitor și mai adânc decât persoanele care beau chiar și o cantitate mică de cafea, iar pe termen lung organismul tău va avea mai multă energie.

Vei fi mai calm

Cofeina acționează ca un stimulent asupra sistemului nervos și încurajează eliberarea de adrenalină. În plus, cofeina crește tensiunea arterială. Renunță, așadar, la cofeină și vei fi mai calm și mai puțin anxios în timp.

Vei pierde din aportul de antioxidanți

Cafeaua este principala sursă de antioxidanți din alimentația americanilor din clasa mijlocie, arată un studiu recent. Astfel, dacă te-ai hotărât să renunți la cafea, o poți înlocui cu una dintre cele mai bogate surse de antioxidanți - ceaiul verde, plus legume și fructe.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Georgiana | 12 februarie 2016, 13:01
Daca ai nevoie acum de bani! Nu iti trebuie experienta sau cunostinte de specialitate! Trebuie doar sa ai calculator si conexiune la internet. Este usor ceea ce ai de facut! Noi te invatam totul, pas cu pas si simplu! Te vei bucura cand vei vedea imediat rezultate! Pentru mai multe detalii, cauta-ne la adresa de email: [email protected]
2 Postat de: Negru Vasilica | 14 februarie 2016, 18:21


Castigi garantat! Nu conteaza daca esti student, casnica, somer sau angajat! Daca vrei sa castigi niste bani in plus, aici chiar poti sa castigi! Avem o echipa minunata si un program pas cu pas, special conceput pentru ca tu sa reusesti in cel mai scurt timp sa-ti rotunjesti veniturile! Garantat! Cere acum mai multe informatii la adresa noastra de email:[email protected]
Adauga un comentariu »