Sanatatea ta / Ce te doare »

8 trucuri pentru a scăpa de sforăit

Autor: Maria Stoica | 27 ianuarie, 10:20 | 3 comentarii

Mai mult de jumătate dintre persoanele adulte sforăie. Din păcate, sforăitul afectează nu doar starea de bine a celui cu probleme, ci și viața de cuplu. Iată câteva trucuri pentru a scăpa de sforăit!


Sforăitul apare atunci când fluxul de aer inspirat prin gură (sau nas) în plămâni este perturbat în timpul somnului. De obicei cauza este îngustarea sau blocarea căilor aeriene la nivelul nasului, gurii sau gâtului.

Trucuri pentru a scăpa de sforăit: dormi pe partea stângă și folosește două, chiar trei perne

Unul dintre cele mai simple trucuri pentru a scăpa de sforăit este să dormi pe partea stângă. Se spune că dacă dormim pe această parte vom sforăi mai puțin decât dacă am dormi pe partea dreaptă sau pe spate. În momentul în care dormim pe partea stângă căile respiratorii se deschid și în felul acesta aerul pătrunde mai ușor sforăitul fiind redus.

Folosește mai multe perne! Și acesta este unul dintre trucurile eficiente pentru a scăpa de sforăit. Atunci când capul este mai ridicat (și nu se află la nivelul corpului) se deschid căile respiratorii. În acest fel veți putea respira mai bine.

Se pare că persoanele supraponderale sunt cele mai predispuse la sforăit. Kilogramele în plus sunt un factor favorizant al sforăitului. Așa că, unul dintre eficientele trucuri pentru a scăpa de sforăit este să încercați să slăbiți și să ajungeți la o greutate normală.

Sportul nu este recomandat înainte de culcare. Așa că, este recomandat să renunțați la exercițiile fizice de dinainte de somn! Dacă încercați acest truc pentru a scăpa de sforăit s-ar putea să și reușiți acest lucru. Exercițiile fizice le puteți face dimineața. Nu trebuie să renunțați cu totul la ele.

Folosiți umidificator în camera unde dormiți, unul dintre trucurile pentru a scăpa de sforăit

Folosiți în camera în care dormiți un umidificator. Este poate cel mai eficient dintre trucurile pentru a scăpa de sforăit. Aerul încărcat sau uscat duce la crearea unor stări de disconfort la persoanele cu probleme respiratorii, de aceea utilizarea unui umidificator în camera în care dormiți va crea un aer umed astfel că veți respira mult mai ușor.

Un alt truc pentru a scăpa de sforăit este să dormiți minimum opt ore pe noapte și pe cât posibil în fiecare noapte programul să fie cuprins în aceleași intervale orare.

Stai departe de obiceiul de a consuma înainte de a merge la culcare lactate. Cercetătorii au descoperit că oamenii sunt predispuși la acumularea de mucus cauzat de produsele lactate.

Utilizați uleiuri esențiale. Și acesta este unul dintre trucurile care vă scapă de sforăit. Astfel, uleiurile esențiale ca eucalipt și mentă ajută la relaxarea și deschiderea căilor respiratorii fapt ce duce la o respirație mai ușoară și la reducerea sforăitului.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Dan | 27 ianuarie 2016, 09:46
3.Atât timp cât vei continua să susţii în mintea ta imaginea schimbărilor pozitive pe care ţi le doreşti, acestea vor continua să se petreacă în viaţa ta. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email :[email protected]
2 Postat de: Dani | 26 februarie 2016, 09:28
Am avut foarte multe persoane din familie care sforaiau, dar sora mea era cea mai rea. Stiu ca anul trecut mi-a spus ca urmeaza sa se mute in aceeasi casa cu prietenul ei, dar ca trebuie sa scape cumva de sforait pentru a fi sigura ca nu-l sperie. : ))) A apelat la doctorul Raducu Stanciulescu si dupa doar cateva zile de la interventia cu elecctrocauter a observant ca s-a remediat. Domnul doctor efectueaza interventii de genul asta la Exmedica, deci intrebati acolo de el, acesta e nr de la clinica 0756088023. Cat despre sora mea, vreau sa spun ca s-a mutat cu prietenul ei de cateva luni si el nici ca va mai afla vreodata ca era sa aiba o iubita care sforaie =))
3 Postat de: Florin | 03 martie 2017, 08:22
Si eu ma chinuiam noaptea din cauza sforaitului. Am facut cura o luna cu snore block si mi-a mai trecut. Tot sforai si acu, da nu mai e asa groaznic.
Adauga un comentariu »