Familia ta / Bebe »

8 mituri desfiinţate de pediatru pe care ar trebui să le ştie toţi părinţii

Autor: Maria Stoica | 18 martie, 10:10 | 2 comentarii | 8131 vizualizari

Cazul bebeluşilor ce au pierdut, din păcate, lupta cu viaţa după ce au contactat bacteria E-coli ar trebui să ne pună serios pe gânduri. 


Articole similare:

Se pare că micuţii s-au ales cu această bacterie după ce chiar proprii părinţi le-au dat să mănânce sarmale, deşi aceştia aveau doar câteva luni de viaţă.

Aceste situaţii tragice ne-au arătat, dacă mai era nevoie, încă o dată cât de în urmă sunt părinţii români cu noutăţile din parenting şi că aceştia îşi cresc micuţii aşa cum ştiu că s-a procedat şi cu ei. Astfel, se ajunge ca părinţii să aplice şi acum – în 2016, leacuri băbeşti ce le pun bebeluşilor viaţa în pericol. Iată 8 mituri desfiinţate de pediatrii pe care ar trebui să le ştie toţi părinţii:

1. Şosetele înmuiate în oţel „scot" răceala din corp

Frecţia cu ţuică îi scade temperatura celui mic. Aşa că oţetul şi ţuica sunt cele două produse pe care trebuie să le folosim atunci când bebeluşul are febră.

Fals. Este adevărat că aşa procedau părinţii noştrii atunci când noi aveam febră, dar este doar un noroc că nu am avut de suferit în urma aplicării acestor leacuri băbeşti. De fapt, oţetul şi ţuica pot provoca arsuri pielii bebeluşului.

2. „Diversificare se face la 2 luni, cel târziu la 4 luni. Începem cu suculeț de portocale“

Tot am auzit aceste propoziţii, însă lucrurile nu stau deloc aşa. Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă hrănirea bebeluşului doar cu lapte până la şase luni; abia începând cu această vârstă se trece la diversificare.  Iar această etapă nu se începe cu suc de fructe. Întrebaţi pediatrul care sunt paşii pe care trebuie să îi urmaţi în acest proces.

3. „Are 6 -7 luni copilul. Se uită la mine cum mănânc sarmale. Îi dau și lui puțin!“

Nu, nu-i da. Îi faci rău. Nu te gândeşti şi tu cât de mic este stomacul micuţului tău. Copilul nu pofteşte. E doar curios. Aşa că, dă-i să mănânce doar ce este indicat pentru vârsta lui dacă vrei să fie sănătos.

4. „Îl dau pe lapte praf! Eu nu am lapte“

"Am lapte, dar este prea subţire; seamănă cu un zer şi copilul nu se satură. Aşa că o să renunţ la alăptare". Nu! Nu! Nu! E total greşit. Orice mamă are lapte chiar dacă ţie ţi se pare că tu eşti excepţia de la această regulă.

În plus, nu există lapte matern slab; acest aspect este tot un mit rămas din moşi-strămoşi şi de care nu trebuie să mai ţinem cont. Nu există lapte matern - indiferent de culoarea pe care o are, care să nu fie suficient de bun.

Laptele matern este "alimentul de aur" pentru bebeluşi acesta având toţi nutrienţii necesari  pentru o dezvoltare sănătoasă a acestora.

5. Atunci când bebeluşul sughite este bine să îi dăm puţină lămâie

O, nu! Nu proceda şi tu aşa cu bebeluşul tău. Acesta este doar un mit. Burtica nou-născutului nu este pregătită pentru acest lucru şi e posibil să apară dureri!

6. Pune un leucoplast peste buricul bebeluşului pentru a evita hernia abdominală!

Ai auzit şi tu acest sfat, însă pediatrii avertizează că acest lucru nu trebuie făcut. Nu numai că nu aduce niciun beneficiu, dar unii nou-născuţi fac din această cauză dermatită atopică.  

7. „Bebeluşul are febră. Îi dau jumătate de supozitor pentru că este prea mic pentru unul întreg“

Dacă şi tu faci aşa, este greşit. Trebuie pus întotdeauna întreg pentru că nu ştim în care parte se află substanţa activă.

8.  Bebeluşului până în 6 luni trebuie să-i dăm pe lângă lapte şi apă şi ceai

Greşit! Până la jumătate de an, laptele de mamă este alimentul ideal şi suficient pentru a asigura nevoile de creştere ale copoilului. Deci, şase luni doar lapte. Doar lapte!

Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Oly | 18 martie 2016, 09:22
Colaborare sigură pentru cei interesati de castiguri suplimentare! 100-285 de euro lunar! Avem nevoie imediat, acum, de colaboratori din toate localitatile tarii, pentru o activitate simpla, in timpul liber sau full-time, la alegere, cu castiguri imediate, de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna. Atentie, cerem seriozitate maxima! Va rugam sa solicitati cat mai repede detaliile necesare, unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: oly10056@gmail.com
2 Postat de: Stancu Maria | 09 aprilie 2016, 11:40
ce criterii trebuiesc indeplinite
Adauga un comentariu »