Viata sexuala / Sex&dragoste »

5 lucruri pe care nu le știai despre prezervative

Autor: Alexandra Tudor | 27 iulie, 18:20 | 7 comentarii

Ştii deja că este un mijloc de protecţie împotriva sarcinilor nedorite şi că, în acelaşi timp, prezervativul te protejează de infecţia cu boli care au transmitere sexuală. Dar există şi lucruri mai puţin cunoscute despre prezervative.


Ambalajul nu se rupe cu dinţii

Prezervativul este un dispozitiv confecţionat din latex sau alte materiale, care aplicat pe penisul în erecţie, înaintea unui contact sexual nu permite ejacularea spermei în vagin. Dar pentru a fi eficient este necesar să fie în termenul de garanţie şi să-l foloseşti corect.

Întotdeauna verifică data la care expiră, iar dacă observi că este deja expirat, aruncă-l. De asemenea, este total contraindicat să rupi ambalajul cu dinţii, fiindcă rişti ca acesta să se rupă fără ca tu să observi. Indicat este să rupi ambalajul cu degetele.

Aerul sparge prezervativul

Ai grijă ca atunci când rulezi prezervativul să nu existe aer în interiorul lui. Pentru a evita acest lucru este bine să ţii prezervativul de vârf înainte de a-l rula până la capăt. În acest fel eviţi riscul ca acesta să se spargă.

Dacă din greşeală, ai rulat prezervativul pe dos, nu-l mai folosi. Aruncă-l şi foloseşte unul nou. Nu uita să rulezi prezervativul până jos, altfel se poate desprinde în timpul actului sexual.


Citește și:

 - Tot ce trebuie să știi despre prezervativ

 - Ce efect are prezervativul asupra florei vaginale


Cele din latex, mai eficiente

Latexul este materialul cel mai des folosit pentru fabricarea prezervativelor, acestea fiind şi cele mai eficiente în a te proteja de bolile cu transmitere sexuală.

În plus, sunt şi mai rezistente decât restul prezervativelor care mai pot fi confecţionate din poliuretan şi ţestul animal. Acestea din urmă însă, nu îţi asigură o protecţie maximă împotriva bolilor.

Atenţie la depozitare!

Temperatura locului îi care ţii prezervativele este importantă. Trebuie să le fereşti de căldură pentru că aceasta deteriorează latexul şi rişti să se rupă în orice moment.

De asemenea, ai grijă să nu îl ţii în vecinătatea unor obiecte care îl pot perfora. De pildă, în ruscaci sau în genţi, prezervativele nu sunt foarte bine protejate dacă nu sunt puse separat, în buzunare speciale.

Datează din timpuri străvechi

Prezervativul apare în desene realizate în Egipt acum 3.000 de ani. Dar cel mai vechi prezervativ datează din 1640 şi era făcut din intestine de animale. Primul prezervativ modern, care semănă cu prezervativele prezente acum pe piaţă a fost realizat în 1855.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Adrian | 06 noiembrie 2013, 14:53
Peste 1000 de lei castigati, cu o investitie de 0 lei.
Nu trebuie sa cumperi sau sa vinzi nimic.
Inscriete gratuit la http://www.vivasms.ro/h/78362a53f8 si primesti un bonus de inregistrare de 2 euro.
2 Postat de: Marian | 20 octombrie 2014, 21:03
crezi ca marimea penisului conteaza? barbatii sustin una femeile alta bineinteles ca da, conteaza! e de stiut faptul ca exista o multime de aparate creme ,pompe ,pastile magice pentru marirea penisului pe internet care nu functioneaza!pastilele pe langa faptul ca sunt extrem de costisitoare nu functioneaza ele reprezinta doar un supliment alimentar la alt pret desigur... eu unul am incercat exercitiile de pe site-ul mareste-penisul. info si am avut rezultate considerabile inca din primele saptamani ,cat despre operatiile chirurgicale nu cred ca are rost sa povestim, riscul la care te supui este mult prea mare... nu cred ca merita sa ti-l asumi si pe deasupra pretul unei astfel de operatii este destul de piperat si nu prezinta nici o garantie, mai mult poate genera pierderea sensibilitati organului sau impotenta in cel mai bun caz.
3 Postat de: Vasy | 05 decembrie 2014, 21:40
Recomamdarea, poate aduce ea bani? De cate ori ai vazut un film care ti-a placut si l-ai recomandat altora si acestia au mers sa-l vada? Ai fost rasplatit pt aceasta? Cumperi paine tot de la acelasi magazin ca este aproape de tine si iti place. Ai fost rasplatit pt aceasta de catre patronul magazinului? Exemplele pot continua. Cate recomandari a ceea ce iti place, si ce iti face bine, faci? Dar nu ai fost rasplatit. Prin recomandare poti sa castigi bani, dar numai daca vrei. Pt ati da mai multe sfaturi trimite-mi la adresa de email [email protected] enuntul "Vreau sa cunosc mai multe" si eu iti voi trimite multe informatii valoroase. Vreau sa colaborez doar cu cei real interesati. Astept emailurile dumneavoastra.
4 Postat de: Rodica | 12 aprilie 2015, 13:31
Stop! Oferta de lucru pentru voi se afla aici! Veti gasi mereu oferta noastra! Opriti-va acum si incepeti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
5 Postat de: Stefan | 28 iulie 2015, 06:30
Oamenii sunt atât de ocupaţi să câştige bani, încât nu-şi mai acordă timp să facă bani. Vino alaturi de noi si vei vedea ca totul depinde doar de seriozitate si perseverenta. Cu o conexiune la internet, cunostinte minime in ale calculatorului personal, poti sa lucrezi de acasa cateva ore pe zi. Un ban in plus, e bine venit. Totul este legal,cu contract de colaborare.
Veti afla totul, trimitand “INFO” ,la adresa de email [email protected]
Pagina comentarii: 
Adauga un comentariu »