Actualitate »

5 lucruri mai puțin cunoscute despre cafeaua decofeinizată

Autor: Redactia | 14 iulie, 12:05 | 0 comentarii | 514 vizualizari

Cafeaua este pentru mulți dintre noi un răsfăț zilnic, fără de care diminețile ar fi lipsite de farmec. Iar cei care consumă regulat licoarea amăruie și aromată, înțeleg pe deplin însemnătatea acestui obicei transformat uneori în "alint".


Dacă, din motive medicale sau pur și simplu pentru că nu doriți să oferiți organismului o cantitate mare de cofeină, vă numărați printre consumatorii de cafea decofeinizată, vă facem cunoscute câteva lucruri despre această variantă de cafea, pe care, probabil nu le știați.

Ce presupune procesul de decofeinizare al cafelei. De obicei cafeaua decofeinizată este obținută din soiuri superioare de cafea, care rezistă foarte bine la procedeele de decofeinizare păstrându-și aroma și savoarea. Miscelele de cafea decaf sunt în proporție mai mare Arabica și mai mică Robusta.

Cafeaua decofeinizată nu este lipsită de cofeină. O cafea supusă procesului de decofeinizare nu este 100% lipsită de cofeină, păstrând în compoziție un procent ce oscilează între 5 și 14% cofeină. Conform reglementărilor curente, o cafea este decofeinizată dacă i s-a înlăturat 97% din cofeina pe care o conține în mod normal.

Iată și alte lucruri pe care trebuie să le știți despre cafeaua decofeinizată!

Citește mai multe pe această temă AICI

Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »