Viata sexuala / Sex&dragoste »

5 lucruri care ucid dorinţa sexuală

Autor: Alexandra Tudor | 16 iulie, 16:05 | 24 comentarii

Neînţelegerile de tot felul sunt în fruntea listei lucrurilor care scad libidoul. În cazul unor probleme în cuplu, cele mai afectate sunt femeile (sau ele sunt cele care recunosc acest lucru). Iar rezolvarea problemelor din cuplu, cu ajutorul unui specialist în terapia de acest gen, este calea cea mai sigură pentru regăsirea plăcerii.


La un moment dat, fiecare trece prin perioade în care libidoul este la cote minime. Şi când asta se întâmplă, problema este a ambilor parteneri pentru că amândoi sunt afectaţi. Iată cinci dintre cele mai frecvente cauze care scad dorinţa sexuală.

Problemele de cuplu

Depresia

Cifrele arată că cel puţin 25% dintre femeile care acuză scăderea libidoului suferă de depresie sau de anxietate. Însă depresia afectează şi bărbaţii, chiar dacă aceştia nu o recunosc. Problema poate fi tratată prin terapie. În general, este nevoie şi se un tratament cu medicamente pentru a trece peste depresie.

Partea proastă este că unele dintre medicamentele antidepresive au ca efect advers scăderea libidoului. Cel mai bine ar fi ca ambii parteneri să aibă răbdare până la ieşirea din acest cerc vicios.


Mai poți citi:

 - Așa-ți crești performanțele sexuale

 - 5 mituri despre viața sexuală

 - Poziții sexuale care vă mențin în formă


Medicamentele

Şi astfel ajungem la locul al treilea în top: medicamentele. Împreună cu medicul, pacientul poate afla ce medicamente au ca efecte negative diminuarea dorinţei. Dacă este posibil, aceste medicamente pot fi înlocuite.

Nici automedicaţia nu este indicată, aceasta putând afecta în mod negativ libidoul prin combinarea medicamentelor în necunoştinţă de cauză.

Problemele hormonale

Hormonii fac legea în organism, iar când glandele nu-i produc în cantităţile necesare apar tot felul de probleme. Nivelurile scăzute de estrogen la femei şi testosteron la bărbaţi duc la scăderea libidoului. De asemenea, nivelul prolactinei afectează femeile, iar hormonii tiroidieni creează probleme pentru amblele sexe. Un simplu test de sânge îţi arată dacă problema ta este una hormonală.

Obezitatea

Problemele de greutate nu sunt deloc rare în zilele noastre. Grăsimea care se depune pe corp necesită un consum mare de energie: simţi asta când urci scările sau când trebuie să alergi după autobuz şi îl ajungi cu respiraţia întretăiată. Iar acest lucru influenţează în mod negativ şi viaţa intimă.

Fără a mai pune la scoteală că partenerul tău poate nu este încântat de noua ta „formă” fizică...

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Ioan | 23 septembrie 2014, 09:04
Locuri de munca extrem de serioase! Contract legal si oferit imediat! Dovada platii este acum disponibila! Primele castiguri au fost deja trimise! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU e MLM si NU e joc piramidal! Lucrati comod cate 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 de dolari lunar! Va transmitem detalii, dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]
2 Postat de: Bogdan | 20 octombrie 2014, 21:22
crezi ca marimea penisului conteaza? barbatii sustin una femeile alta bineinteles ca da, conteaza! e de stiut faptul ca exista o multime de aparate creme ,pompe ,pastile magice pentru marirea penisului pe internet care nu functioneaza!pastilele pe langa faptul ca sunt extrem de costisitoare nu functioneaza ele reprezinta doar un supliment alimentar la alt pret desigur... eu unul am incercat exercitiile de pe site-ul www mareste-penisul.info si am avut rezultate considerabile inca din primele saptamani ,cat despre operatiile chirurgicale nu cred ca are rost sa povestim, riscul la care te supui este mult prea mare... nu cred ca merita sa ti-l asumi si pe deasupra pretul unei astfel de operatii este destul de piperat si nu prezinta nici o garantie, mai mult poate genera pierderea sensibilitati organului sau impotenta in cel mai bun caz.
3 Postat de: Marius | 28 octombrie 2014, 18:00
Oferta noua de locuri de munca! Seriozitate maxima! Contract legal si imediat! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza aici! Au fost trimise primele castiguri! Oferim dovada platii! NU e MLM! NU e joc piramidal! Lucrati lejer, ca operator online, 3 ore pe zi, si castigati lunar 300 dolari! Cand doriti detalii, trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
4 Postat de: Miha | 28 noiembrie 2014, 20:49

Ai ocazia da a-ti administra timpul liber in functie de dorinta ta de a face bani, Te putem ajuta!! Oferta extrem de serioasaMulti oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul \"Info\" la adresa de email: [email protected]
5 Postat de: Paul | 30 noiembrie 2014, 10:34
Locuri de munca urgente!
Incheiati imediat contract legal si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Seriozitatea noastra este absoluta! Primele castiguri au fost deja acordate! Avem nevoie de operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar! Pentru a afla detalii,trimiteti textul " inform" la adresa de email: [email protected]
Pagina comentarii: 
Adauga un comentariu »