Remedii naturiste / Terapii complementare »

5 leacuri pentru alungarea constipaţiei

Autor: Raisa Cristea | 12 ianuarie, 08:00 | 0 comentarii

Constipaţia este o problemă des întâlnită, cu care se confruntă persoane de toate vârstele. Pentru a scăpa de ea, poţi apela la remediile naturale.


Seminţe de susan

Compozitia uleioasă a seminţelor de susan favorizează digestia, ajutând la eliminarea scaunelor uscate. Se adaugă semințele la cereale sau salate. Acest remediu este folosit din timpuri străvechi de către chinezi.

Fibre

Specialiştii în nutriţie atrag atenţia că persoanele care au o dietă săracă în fibre sunt mai predispuse la constipaţie. De aceea, este important să le introduci în alimentaţie, fiind benefice pentru tractul digestiv.

În fecare zi trebuie să consumi între 20 şi 35 de grame de fibre. Alimentele bogate în fibre includ cerealele, fasolea, lintea, fulgii de ovăz, migdalele, orzul, legumele și fructele proaspete. Dacă ești constipat și iei suplimente cu fibre, asigură-te că bei suficientă apă, pentru că şi hidratarea este foarte importantă.

Prune uscate

Dacă suferi de constipaţie, prunele uscate sunt alt remediu la care poţi apela. Acestea sunt ideale mai ales în sezonul rece, când oferta de fructe proaspete nu este una foarte bogată.

Chefir

O sursă bogată de probiotice, chefirul este indicat pentru combaterea constipaţiei. Există şi cercetări care au confirmat eficiența probioticelor: înlătură constipația, înmoaie scaunele și chiar le crește frecvența.

Tărâţe de grâu

Poţi ţine o cură cu tărâțe de grâu, acestea având un puternic efect laxativ. Tratamentul se face cu o oră înainte de ­micul dejun. Dimineaţa se bea o cană cu apă în care s-a pus la macerat de seara o lingură de tărâţe proaspete. După ce se bea apa, se mănâncă tărâţele care s-au depus pe fundul cănii.

Eficiente contra constipaţiei sunt şi tărâţele de psyllium. Se dizovă o linguriţă de tărâţe la o cană cu apă.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »