Stil de viata&dieta / Nutritie »

5 alimente bune de consumat

Autor: Elena Diaconu | 17 aprilie, 09:55 | 0 comentarii | 3704 vizualizari

Ouăle, carnea roșie, cafeaua, ciocolata - toate pot dăuna organismului dacă sunt consumate în exces. Însă, ele sunt necesare organismului, deoarece conțin nutrienți importanți și contribuie la prevenirea afecțiunilor comune.


Cafeaua reglează nivelul de zahăr din sânge

Cercetările efectuate de-a lungul timpului arată că un consum moderat de cafea chiar face bine organismului. Pe lângă faptul că este bogată în antioxidanți, cafeaua conține magneziu și crom, două minerale care contribuie la reglarea nivelului de zahăr din sânge, ceea ce înseamnă că reduce riscul de diabet. De asemenea, cafeaua poate preveni apariția bolii Parkinson și a cancerului de colon.

Brânza conține o cantitate mare de proteine

Pe lângă faptul că este bogată în calciu, brânza conține o cantitate mare de proteine și fosfor. Cu toate astea, nutriționiștii recomandă un consum moderat de brânză, întrucât este bogată în calorii. De asemenea, este indicat să se opteze pentru un sortiment sărac în grăsimi.

Nucile mențin senzația de sațietate

Deși sunt bogate în calorii, nucile sunt o sursă importantă de proteine și fibre, contribuind la menținerea senzației de sațietate pentru o lungă perioadă de timp. De asemenea, nucile conțin grăsimi mononesaturate, care previn apariția bolilor cardiovasculare.

Ouăle, aliment esenţial

Pe lângă faptul că sunt o sursă de proteine de calitate, ouăle conțin numeroși alți nutrienți, precum vitaminele D și B12. Nutriționiștii recomandă includerea ouălor în alimentație, însă este indicat să nu se consume mai mult de 3-4 ouă pe săptămână.

Vinul te apără de cancerul la sân

Bea un pahar de vin pentru sănătatea inimii tale! Toate tipurile de vin sunt benefice pentru organism, însă doar dacă sunt consumate cu moderație. Dintre toate sortimentele, vinul roșu este cel mai bogat în antioxidanți, motiv pentru care protejează organismul de diferite boli, precum afecțiuni cardiovasculare și cancer de sân.

Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »