Familia ta / Varsta a treia »

4 tulburări de somn care pot apărea la vârstnici

Autor: Raisa Cristea | 23 martie, 16:00 | 1 comentariu

Ritualul de somn se schimbă pe măsură ce înaintăm în vârstă. De exemplu, dacă adulţii între 26 şi 64 de ani au nevoie de 7-9 ore de somn, persoanele trecute de 65 de ani au nevoie de 7-8 ore de somn. Află ce probleme mai pot apărea după ce treci de 60 de ani, în ceea ce priveşte rutina somnului.


Se schimbă ora de culcare

Îți aminteşti că la 19 ani stăteai treaz până târziu şi dormeai până la orele prânzului? Ei bine, pe măsură ce o persoană îmbătrâneşte, ritmul circadian se schimbă. Astfel, după 60 de ani avem tendinţa de a merge mai devreme la culcare. Asta înseamnă că ne vom trezi mai repede dimineaţa, în mod natural.

Poate apărea sforăitul

Înaintarea în vârstă îţi poate aduce şi câteva kilograme în plus, ceea ce înseamnă că poţi începe să sforăi. O altă problemă care poate apărea este apneea de somn, adică întreruperea pentru o scurtă perioadă de timp a respiraţiei. Bărbaţii sunt mai predispuşi la această afecţiune.

Te trezeşti de mai multe ori, pe timpul nopţii

După această vârstă, capeţi o mai mare sensibiliatte la ceea ce se întâmplă în jur, ceea ce înseamnă că te poți trezi de mai multe ori în timpul nopţii, chiar şi la cel mai mic zgomot. De asemenea, îţi poate fi mai dificil să adormi la loc, ceea ce înseamnă că îţi este afectată şi calitatea somnului.

Statisticile mai arată că aproximativ 53% dintre adulţii trecuţi de 55 de ani simt nevoia de a urina mai des pe timpul nopţii. De aceea, ei se pot trezi de mai multe ori, pentru a merge la toaletă.

Femeile, afectate de menopauză

Manifestările menopauzei pot perturba ritmul de somn al femeilor, spun specialiştii. Bufeurile, apărute în urma fluctuaţiilor de estrogen  şi progesteron pot afecta somnul.

Modificări ale dispoziției pot declanșa, de asemenea, probleme de somn, ceea ce face menopauza mai greu de îndurat pentru unele femei.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Oly | 23 martie 2016, 15:05
Colaborare sigură pentru cei interesati de castiguri suplimentare! 100-285 de euro lunar! Avem nevoie imediat, acum, de colaboratori din toate localitatile tarii, pentru o activitate simpla, in timpul liber sau full-time, la alegere, cu castiguri imediate, de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna. Atentie, cerem seriozitate maxima! Va rugam sa solicitati cat mai repede detaliile necesare, unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]
Adauga un comentariu »