Stil de viata&dieta / Nutritie »

4 salate de primăvară

20 aprilie, 14:25 | 0 comentarii | 7019 vizualizari

Specialistul Click!, dr. Ovidiu Chiş, expert în medicina tradiţională indiană, ne recomandă astăzi câteva reţete inedite de salate. Acestea sunt foarte eficiente, atât datorită ingredientelor de tip “alimente-medicament”, cât şi prin modul de preparare.


 

Chiar dacă unele dintre aceste reţete nu seamănă deloc cu ceea ce eraţi obişnuiţi să mâncaţi până acum, nu ezitaţi să le puneţi în practică. Veţi observa cum starea dumneavoastră generală se va îmbunătăţi foarte mult.

Salată de crudităţi cu grâu

Ingrediente: o ridiche neagră, o ţelină, un morcov mare, o rădăcină de pătrunjel, o sfeclă roşie, 100 g grâu germinat, două linguri de ulei, o lingură de zeamă de lămâie, sare.

Mod de preparare: se dau toate legumele prin răzătoarea mare. Se adaugă grâul germinat, sarea, uleiul şi zeama de lămâie. Se amestecă uşor şi se lasă 15-20 de minute pentru omogenizarea gusturilor.

Salată verde cu castraveţi şi iaurt

Ingrediente: 3 salate, 3 castraveţi mari, 5-6 linguri de iaurt, 5 fire de ceapă verde, mărar, ghimbir, sare după gust.

Mod de preparare: castraveţii se curăţă de coajă, apoi se taie felii subţiri. Se adaugă frunzele de salată şi ceapa verde tăiată mărunt. Peste salată se toarnă iaurt, iar deasupra se presară ghimbir şi mărar tocat mărunt.

Salată de morcovi cu ridichi

Ingrediente: 400 g morcovi, un măr, o legătură de ridichi, 4 linguri de ulei, pătrunjel verde, hrean.

Mod de preparare: morcovul, ridichile şi mărul se spală, se curăţă şi se dau prin răzătoarea mare. Hreanul se dă prin răzătoarea mică. Se amestecă, se toarnă ulei şi se adaugă sare. La sfârşit se presară pătrunjel.

Salată de castraveţi cu brânză de vaci

Ingrediente: 500 g castraveţi, 300 g brânză de vaci, două roşii mari, o ceapă, un ardei, un gogoşar, un morcov, ulei, sare.

Mod de preparare: castraveţii se spală, se curăţă de coajă, se dau prin răzătoarea mare sau se taie felii foarte subţiri. Roşiile se taie felii. Ardeiul şi gogoşarul se spală, se curăţă de seminţe şi se taie cubuleţe. Ceapa se taie mărunt, iar morcovul se curăţă şi se dă prin răzătoarea mare. Se pun toate legumele în salatieră, se adaugă brânza de vaci frecată ca o cremă şi se condimentează cu sare şi ulei. Se presară cimbru, pătrunjel verde sau mărar. Se pot folosi şi ardei şi gogoşari copţi.

Sos pentru salate

Ingrediente: un sfert de cană de apă, o jumătate de cană de ulei, o jumătate de cană de zeamă de lămâie, o linguriţă de sare, o lingură de miere, o jumătate de linguriţă de măghiran, o lingură de pătrunjel verde, 2 căţei de usturoi zdrobiţi, 4 cepe verzi tocate mărunt.

Mod de preparare: se amestecă totul într-un bol.

Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »