Remedii naturiste / Puterea plantelor »

3 ceaiuri care te scapă de durerea de stomac

06 aprilie, 17:54 | 2 comentarii

Ţineţi post? Atenţie la stomac! Mâncarea de post poate produce afecţiuni ale stomacului sau poate agrava situaţia celor care suferă deja de diverse probleme digestive. Specialistul Click!, dr. Cristina Bălănescu, ne recomandă trei ceaiuri care ne vindecă stomacul.


Ceaiul de coriandru, indicat în balonări. Balonarea sau abdomen umflat reprezintă senzaţia de mărire a abdomenului ca urmare a acumulării de gaze în intestine.

De multe ori, regimul de post poate duce la balonări. Faceţi o infuzie dintr-o linguriţă de fructe zdrobite la 250 ml de apă clocotită, se infuzează 15 minute, se bea fracţionat, în timpul unei zile, între mese.

Infuzia de ţintaură alungă arsurile. Arsura la stomac reprezintă o durere situată în capul pieptului şi care poate iradia în spatele stern.

Este cauzată de refluxul gastro-esofagian şi agravată de alimentaţia necorespunzătoare. Preparaţi o infuzie din 1 linguriţă de ţintaură uscată la 250 ml de apă clocotită, se infuzează 5 minute, se consumă 3 căni pe zi.

Cimbru contra crampelor. Când apar crampe la stomac, luaţi o linguriţă de cimbru, maceraţi-o în 1 lingură de apă rece, timp de 5 minute.

Acest macerat se introduce în 250 ml de apă clocotită, se infuzează 15 minute, se strecoară şi se consumă 2 căni pe zi.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Tabacaru Adrian | 04 februarie 2013, 09:55
De vreo 7 zile ma tot doare stomacul am incercat si cu pastile si cu leacuri babesti nu am rezolvat nimica nu stiu ce sa mai iau ca sa imi treaca ???
2 Postat de: Denisa | 07 februarie 2014, 18:46
buna!am 90 ani si ma partai intr-una.ce safac?
Adauga un comentariu »