Viata sexuala / Sex&dragoste »

10 factori care ne influenţează viaţa sexuală

Autor: Alexandra Tudor | 19 iunie, 20:25 | 15 comentarii

Tu ce faci când simţi că flacăra pasiunii a început să pălească? Fiecare dintre noi deţinem propria-i reţetă de a ţine vie dorinţa sexuală a partenerului (ei). Dar de ce să tratăm problema când putem s-o prevenim?


Iată o listă cu cei mai importanţi factori care afectează viaţa sexuală:

1. Starea de sănătate

Dorinţa de a face dragoste este inhibată de afecțiunile de care suferi, iar la toate acestea se adaugă și efectele adverse ale medicamentelor. Se știe că, de exemplu, din cauza antidepresivelor scade libidoul și apar problemele de ejaculare.

2. Rutina

Adesea, rutina este principalul vinovat reclamat de cupluri. Aceleași activități zilnice la care se adaugă neînțelegerile de la serviciu pun într-un con de umbră armonia de altădată. Treptat, ajungi să uiți de momentele în care vă complimentați reciproc, vă răsfățați și lăsați loc frustrărilor și nemulțumirilor.

Iar la final apare și întrebarea: de ce nu mai este totul ca la început? Simplu. Pentru că ați uitat de voi. Vino mereu cu idei noi pentru a reîmprospăta viața de cuplu și acordați-vă mai multă atenție unul celuilalt!


Mai poți citi și:

 - Cum influențează boala viața sexuală

 - 13 alimente care cresc pofta de sex

 - 5 lucruri care ucid dorința sexuală


3. Compatibilitatea sexuală

Este poate cel mai important ingredient din viața unui cuplu. Dacă preferințele sexuale ale partenerului(ei) nu se potrivesc nici măcar pe jumătate cu ale tale, șansele ca lucrurile să nu meargă sunt foarte mari.

Când faci multe compromisuri, ajungi să te simți obligat(ă) să faci dragoste, și atunci, iminent, apar „durerile de cap“, ceea ce înseamnă că sexul a devenit pentru tine o corvoadă.

4. Educaţia

Ocupă un loc fruntaș pe podiumul cu cei mai de temut factori care ruinează viața sexuală a unui cuplu. Educația de acasă, dată sau transmisă de părinți, are un impact major.

Dacă aceștia au călcat strâmb în relația lor, atunci așteaptă-te ca și tu să crezi că ai voie să faci la fel. Și asta pentru că primim de mici copii morala amoroasă a părinților.

5. Anturajul

Este cel pe care ți-l poți alege, dar fii cu mare băgare de seamă când faci selecția! Dacă te învârți în grupuri de prieteni încercați de viață (trecuți prin divorțuri, despărțiri etc.), trebuie să știi că vei împrumuta și tu starea pesimistă pe care aceștia o reclamă zilnic.

În plus, de față cu prietenii tăi îți va fi dificil să te bucuri de relația în care iubești și ești iubit(ă).

6. Ideile preconcepute

Acestea sunt nocive din start o relație. Îți spui mereu că „în iubire repeți mereu aceleași greșeli“, atunci nu te aștepta să fie altfel decât crezi. Subconștientul tău va acționa întocmai și, în ciuda eforturilor, diagnosticul va fi identic, pentru că ai făcut „aceleași greșeli“.

Psihologii spun că prejudecățile nu fac decât să polueze gândirea.

7. Dietele drastice

Pe lângă diete, complexele legate de aspectul fizic afectează în special reprezentantele sexului frumos. Regimurile de slăbire draconice la care recurg majoritatea femeilor nu numai că nu le aduc mulțumirea de sine la care tânjesc, dar o alimentație săracă în nutrienții esențiali duce la carențe de tot felul. Și apar fluctuații ale glicemiei, dereglări hormonale, care dau peste cap apetitul sexual.

8. Filmele erotice

Sunt cele care pot afecta în mare măsură jocurile erotice ale unui cuplu. Însă fără tandrețe, atenție la plăcerile partenerului (ei), fanteziile desprinse din filme erotice, duse la extrem, te vor face să crezi că joci doar un rol în mintea iubitului(ei).

9. Alcoolul

Celebrul păhărel de vin de dinaintea actului amoros poate avea efect scontat. Dar ce te faci atunci când crești doza pentru a prinde și mai multă „încredere“ în tine? Ei bine, s-ar putea să rămâi dezamăgit(ă). Alcoolul amorțește simțurile, scade dorința de a face dragoste și, în plus, poate cauza probleme de potență.

10. Depresia

Stările depresive sunt responsabile de diminuarea libidoului, iar medicamentația recomandată poate acutiza dorința de a face dragoste. În cazul depresiei, cel mai bun sfat este să consulți un psiholog.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Cornel | 17 octombrie 2014, 23:49
crezi ca marimea penisului conteaza? barbatii sustin una femeile alta bineinteles ca da, conteaza! e de stiut faptul ca exista o multime de aparate creme ,pompe ,pastile magice pentru marirea penisului pe internet care nu functioneaza!pastilele pe langa faptul ca sunt extrem de costisitoare nu functioneaza ele reprezinta doar un supliment alimentar la alt pret desigur... eu unul am incercat exercitiile de pe site-ul www mareste-penisul.info si am avut rezultate considerabile inca din primele saptamani ,cat despre operatiile chirurgicale nu cred ca are rost sa povestim, riscul la care te supui este mult prea mare... nu cred ca merita sa ti-l asumi si pe deasupra pretul unei astfel de operatii este destul de piperat si nu prezinta nici o garantie, mai mult poate genera pierderea sensibilitati organului sau impotenta in cel mai bun caz.
2 Postat de: Razvan | 01 aprilie 2015, 17:54
Caut colaboratori pentru publicare anunturi
Se lucreaza comod de acasa maxim 3 ore pe zi, in functie de abilitati
Cerinte: - necesar calculator
- conexiune internet
- rabdare
- cunostinte minime PC
- seriozitate
- perseverenta
- atentie la detalii
Nu este necesara experienta.
Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail.
Veti trece mai intai prin instruire apoi daca doriti, o sa incepeti sa lucrati.
Program part-time.Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice.
Pentrut informatii trimiteti textul ,,info’’ la adresa de email: [email protected] . Oferim si solicitam
seriozitate!
In caz ca nu primiti o lectie din probleme tehnice va rog sa ma anuntati!
Raspunsul la informatiile solicitate o sa-l primiti in maxim 24 ore!! Multumesc!!
3 Postat de: Csaba | 02 aprilie 2015, 06:27
Puterea de a "atrage" este în tine şi trebuie să nu te îndoieşti nici o clipă de existenţa ei. Asta scrie celebrul Colin Turner în cartea ”Născut pentru succes”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]
4 Postat de: Daniela | 02 aprilie 2015, 07:57

Fluxul abundenţei curge întotdeauna către minţile cele mai deschise, care se aşteaptă să primească. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email:[email protected]
5 Postat de: Albertino | 07 aprilie 2015, 03:45
Pentru imbunatatirea performantelor sexuale am luat niste capsule Pornpropills. Intr-un fel sunt multumit de rezultate, dar ma asteptam totusi la rezultate ceva mai mari.

Pagina comentarii: 
Adauga un comentariu »